KENNISNET/SURFNET

Persuitnodiging finale videowedstrijd in 013

Zoetermeer, 29 november 2004

Vijf middelbare scholen in de regio Tilburg en regio Nijmegen zijn in oktober van start gegaan met de videowedstrijd Xposure. Op 15 december vindt in de poplocatie 013 in Tilburg een spetterende awardavond plaats voor 700 middelbare scholieren. U bent van harte uitgenodigd deze finale bij te wonen.

De videowedstrijd Xposure is een initiatief van het SURFnet/Kennisnet project, waarin beide organisaties samen innovatieve onderwijstoepassingen ontwikkelen. De wedstrijd is bedoeld om de geselecteerde ICT-voorbeeldscholen kennis te laten maken met geavanceerde internettoepassingen. De scholen die aan Xposure meedoen zijn: Montessori College in Nijmegen, Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur, Rijk van Nijmegen, Millhill College in Goirle en 2College in Tilburg.

De leerlingen zijn in oktober begonnen met workshops scenario schrijven, filmtechnieken en digitaal monteren, en hebben daarna de vrije hand gekregen om zelf een korte film te maken. Via www.exposeyourtalent.nl hebben de leerlingen ondersteuning gekregen van professionals, waaronder via een e-learning omgeving. Via www.exposeyourtalent.nl zullen de ingezonden resultaten te zien zijn en kan worden gestemd voor de publieksprijs.

De wedstrijd wordt afgesloten met een spetterende awardavond in de 013 in Tilburg vanaf 19.00 uur. In galastijl zal de vakjury de winnaars bekendmaken. Soap-actrice Victoria Koblenko zal de verschillende prijzen en de publieksprijs uitreiken. De awardavond wordt integraal uitgezonden op internet via www.exposeyourtalent.nl.

Wilt u de awardavond bijwonen? Meldt u dan aan bij: Sandra Passchier
sandra.passchier@surfnet.nl

030-2305305
Ook voor vragen over de Xposure videowedstrijd kunt u hier terecht.

Over het SURFnet/Kennisnetproject

SURFnet en Kennisnet hebben hun krachten en kennis gebundeld om onderwijsinstellingen in staat te stellen het potentieel van ICT optimaal te benutten. Hiertoe hebben zij een gezamenlijk programma in het leven geroepen, dat zich richt op het realiseren van alle mogelijke educatieve internettoepassingen, gericht op de praktijk van docent, scholier en student. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van videotoepassingen in het onderwijs.

SURFnet
SURFnet is het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, dat ruim 150 instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek met elkaar en met de rest van de wereld verbindt. Om voorop te kunnen blijven lopen, werkt SURFnet voortdurend aan het verbeteren van de infrastructuur en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, waardoor gebruikers sneller en beter toegang krijgen tot nieuwe internetdiensten. Meer informatie vindt u op www.surfnet.nl.

Stichting Kennisnet
Kennisnet is dé publieke internetorganisatie van en voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door technische hulpmiddelen en praktische ondersteuning te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen.

Meer informatie over het SURFnet/Kennisnet project: www.surfnetkennisnetproject.nl/


---


---