Ingezonden persbericht

Waterfietsen naar nieuwe bestemming

ROTTERDAM, 20041212 -- Op woensdag 15 december 2004 (vanaf ongeveer 13.00 uur) zullen de waterfietsen van de Stichting Toeristische Activiteiten Rotterdam vanaf het Waterpaleis Noordplein worden overgevaren naar Mytylschool De Brug aan de Bergsche Achterplas in Schiebroek.


De STAR stopt met het verhuren van roeiboten, kano's en waterfietsen en heeft kopers gezocht voor de hele inventaris. Mytylschool De Brug, een school voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte leerlingen (van 4 tot 20 jaar) had veel belangstelling voor de in totaal 13 grote en kleine waterfietsen. De Brug ligt aan de Bergsche Plassen en doet al jaren met de leerlingen heel veel aan watersporten (kanovaren, roeien en zeilen). De waterfietsen zouden een goede uitbreiding van de mogelijkheden betekenen, omdat het een veilige, rustige en gezonde manier van (water)sporten inhoudt.
Over de weg naar de mytylschool vervoeren is een te kostbare zaak. Daarom werd er besloten om met personeelsleden van De Brug een middagje te gaan waterfietsen naar de nieuwe plaats van bestemming. Via de Rotte en de sluis aan het begin van het Prinsenmolenpad zal de stoet op de Bergsche voorplas komen. Vandaar moet nog de brug onder de Straatweg worden gepasseerd om bij de school aan de Achterplas te komen. Een flink stuk trappen dus.
Komend voorjaar en zomer zullen de leerlingen volop kunnen genieten van sporten op het water !




Ingezonden persbericht