NEDERLANDS BONT INSTITUUT

Publieksactie 'Proficiat Slim Bontje' van start

Publieksactie ''Proficiat Slim Bontje'' van start

Woensdag 15 december 2004 start het Nederlands Bont Instituut (NBI)in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE), de publieksactie 'Proficiat Slim Bontje' als pluim voor alle bonttliefhebbers van Nederland.
Middels de website 'www.proficiatslimbontje.nl' feliciteren NBI en NFE deze steeds groter wordende groep.
Bontliefhebbers kunnen op de actie website ook weer andere bontliefhebbers feliciteren.

Henk Morsink, voorzitter NBI: 'Bont is in. Ook al is deze ontwikkeling al een paar jaar geleden ingezet, sinds jaren is er niet zoveel bont te zien op de 'catwalks' en in de winkels. Het is dan ook de hoogste tijd om al deze bontliefhebbers een pluim te geven voor hun bewuste keuze. Zij combineren immers hun mode en maatschappelijk bewustzijn. Restproducten van bijvoorbeeld vleesconsumptie als konijnenvachten of van plaagbestrijding zoals muskusratten, die gooi je niet weg, maar daar maak je duurzame, natuurlijke kleding van die tot twintig jaar mee kan'.

Wim Verhagen, directeur NFE: 'Wij hebben er de laatste jaren heel veel energie in gestoken om de burger en de consument te laten zien waarom de Nederlandse pelsdierenhouders wereldleider zijn als het gaat om dierenwelzijn. Dat dit zijn vruchten nu afwerpt is een felicitatie waard. Voor al die bontliefhebbers en ook een beetje voor al die pelsdierenhouders die jaar in, jaar uit honderden open dagen hebben georganiseerd'.