Gemeente Alkmaar


Uitreiking oorkonde predikaat Hofleverancier aan Van Til Interieur

Alkmaar, 14 december 2004

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Alkmaarse bedrijf Van Til Interieur BV reikt de burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M. van Rossen, op woensdag 15 december de oorkonde uit behorende bij het predikaat Hofleverancier aan het jubilerende bedrijf. De uitreiking vindt plaats op woensdag 15 december om 19.30 uur tijdens een receptie bij Van Til Interieur aan de Noorderkade.

Het bedrijf is opgericht door overgrootvader J. van Til op 28 maart 1904. De eerste 85 jaar was het bedrijf gevestigd aan de Boterstraat te Alkmaar. Via grootvader K. van Til is het bedrijf voortgezet door vader J. van Til en oom P. van Til. In die periode werd het bedrijf een besloten vennootschap en de officiële bedrijfsnaam "Van Til Interieur". In 1989 verhuisde de winkel van de Boterstraat naar de huidige locatie aan de Noorderkade te Alkmaar. Kort na de verhuizing hebben de broers Frank en Mark van Til het bedrijf overgenomen.

In 2003 is Van Til Interieur door de lezers van het toonaangevende blad Eigen Huis & Interieur verkozen tot "De beste woonwinkel van 2003". Het bedrijf onderscheidt zich duidelijk van branchegenoten vanwege het specifieke, hoge marktsegment, waarop het bedrijf zich richt, de grootte van het bedrijf (80 medewerkers en ca. 20.000 m2 bedrijfsruimte) en het advertentiebeleid (in zowel regionale als landelijke dagbladen).

14 december 2004