Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht investeert in amateurkunst

14-12-2004
Met steun van de provincie Utrecht worden diverse uitvoeringen van amateurkunstenaars binnenkort gerealiseerd worden. GS stellen hiervoor ruim 67.000 euro beschikbaar. Presentaties in verschillende genres en voor een divers publiek worden hiermee gerealiseerd. Een greep uit de meest opvallende projecten.

Agatha Christie op de planken

Agatha Christie maakte ooit naam met "Tien Kleine Negertjes". Stichting Odeon wil dit bekende boek nu bewerken tot een combinatie van theater en film. Aan de theatergroepen "Wild Vreemd"en "Zuur"is gevraagd om hieraan mee te werken. De uitvoering vindt plaats tijdens het amateurtheaterfestival 2005 en is bedoeld om te laten zien waartoe de Utrechtse amateurtheaterspelers in staat zijn. Het gaat om een ambitieus project, aldus de provinciale adviescommissie podiumkunst. De provincie stelt hiervoor ruim 6700 euro beschikbaar.

West Side Story in nieuwe jas
Nog zo'n klassieker is West Side Story. Hoewel deze musical van Leonard Bernstein alweer ruim 40 jaar oud is, is het thema nog steeds springlevend. Theatergezelschap LIZ bereidt daarom een aangepaste versie voor met een moderne `beeldtaal'. Deze productie wordt van 14-19 juni uitgevoerd in theater Kikker te Utrecht. De provinciale subsidie bedraagt 4500 euro.

De Alchemist
Onder deze titel werkt gezelschap Cheza Cheza aan een project dat verschillende disciplines bij elkaar brengt: dans, muziek en drama. De productie is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de schrijver Paolo Coelho en belooft een boeiend schouwspel te worden. De voorstelling wordt minimaal zes keer uitgevoerd in de provincie Utrecht in de periode mei-november 2005. De provinciale bijdrage is ruim 6700 euro.

Julius Röntgen Festival Bilthoven
In 2005 is het 150 jaar geleden dat de Nederlandse componist Julius Röntgen werd geboren. Reden voor een muziekfestival dat van 3-5 mei in Bilthoven - de woonplaats van deze Utrechtse musicus - plaatsvindt. Op het programma staan, naast uitvoeringen van deze muzikale meester, lessen aan Utrechtse amateurkunstenaars. De provincie stelt hiervoor ruim 3600 euro beschikbaar.

Geheim van Utrecht
Het Geheim van Utrecht - een talentenjacht voor Utrechts poptalent - wordt in 2005 georganiseerd door ZIMIHC, het amateurkunsthuis van de provincie Utrecht. Deze wedstrijd is de opmaat voor de landelijke finale: de Grote Prijs van Nederland. De ingezonden demo's van de bands worden door een professionele jury beoordeeld. Na drie speelkansen in de provincie worden de finalisten uitgekozen. De provincie stelt voor de talentenjacht van 2005 ruim 6700 euro beschikbaar.

Overige projecten die kunnen rekenen op provinciale subsidie zijn oa.: schrijfwedstrijd "Write Now!", workshops audiovisuele kunst door Lazy Marie; muziektheaterstuk "Hout en Appels"(Amuze).

Laatst gewijzigd op 12/14/2004 01:48:01 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl