Politie Zeeland


W-11292-2004 Twee aanrijdingen op de A58

Op de zuidbaan van de A58 ter hoogte van Arnemuiden vonden dinsdagavond rond 22.30 uur kort na elkaar twee aanrijdingen plaats.
Een van de aanrijdingen gebeurde doordat een 22-jarige automobilist uit Middelburg een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 45-jarige man uit Krabbendijke, te laat opmerkte en uitweek naar links. Daardoor verloor hij de controle over zijn auto en reed tegen de auto van de 45-jarige man. Beide voertuigen kwamen tegen de middenvangrail tot stilstand.
Een achteropkomende 20-jarige automobilist uit Middelburg zag het ongeluk waarschijnlijk gebeuren en trapte op de rem waarna zijn auto om de as draaide en tot stilstand kwam. Een 59-jarige automobilist uit Vlissingen botste vervolgens weer tegen de auto van de 20-jarige Middelburger. Eén van de bestuurders werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De 22-jarige automobilist werd met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een inzittende werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De beschadigde auto's moesten worden weggesleept.
De A58 werd enige tijd afgezet vanaf Middelburg Zuid richting Nieuw- en Sint Joosland.


Z-11293-2004 Auto in de sloot in Clinge

In de Woestijnestraat in Clinge is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 80-jarige automobilist uit de gemeente Hulst in de sloot gereden.
De automobilist was met zijn rechterwiel in de berm gereden en kon er niet meer uitkomen. Vervolgens was zijn auto in de rechtersloot gereden. De 80-jarige bestuurder en zijn vrouw die bij hem in de auto zat, kwamen met de schrik vrij. De auto had schade aan de rechtervoorzijde en moest worden getakeld.


O-11294-2004 Woninginbraak Renesse

In een woning aan de Zeeanemoonweg in Renesse is dinsdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur ingebroken.
Tijdens afwezigheid van de bewoner werd de woning doorzocht. Er werd o.a. beeldapparatuur t.w.v. een paar honderd euro weggenomen. Braakschade is onbekend.


O-11295-2004 Aanrijding op de A58

Op de zuidbaan van de A58 ter hoogte van Rilland vond dinsdagavond rond 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.
Een 40-jarige automobilist uit Rucphen reed op de linkerrijbaan. Bij het teruggaan naar de rechterrijstrook zag hij een naast hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 23-jarige man uit de gemeente Terneuzen, vermoedelijk te laat en reed tegen de vrachtwagen.
Tijdens het afhandelen van de aanrijding, rook de adem van de 40-jarige automobilist naar alcohol waarop van hem een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Bij de aanrijding was alleen materiële schade.