Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - meisje (4) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 15-12-2004

Een vierjarig meisje uit Ede is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Frankeneng in haar woonplaats was aangereden door een auto. Volgens de politie was het slachtoffertje rond kwart over één vanaf een schoolplein de rijbaan opgerend, tussen geparkeerde auto's door. Op dat moment kwam er een auto, bestuurd door een 55-jarige Edenaar, aanrijden. De bestuurder kon een aanrijding met het kind niet meer voorkomen. Het meisje liep vermoedelijk een beenbreuk op en is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - auto tegen boom: bestuurster bekneld
Publicatiedatum: 15-12-2004

Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Drieënhuizerweg in Kootwijkerbroek is dinsdagmiddag een negentienjarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer was omstreeks half twee met haar auto tegen een boom gereden en raakte daarbij bekneld. De vrouw is door de hulpdiensten uit het wrak bevrijd maar leek niet ernstig gewond. Volgens de politie was de vrouw door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt bij het nemen van een bocht vlak voor de Veluweweg. Daarbij verloor de Kootwijkerbroekse de macht over het stuur en botste tegen een rechts van de weg staande boom. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei en had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. De auto liep flinke schade op en moest worden afgesleept. Drankgebruik is door de politie niet geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaren op de vuist en aangehouden

Publicatiedatum: 15-12-2004

De politie van Ede heeft dinsdagavond twee inwoners uit die stad aangehouden nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan. Het gaat om twee mannen van 17 en 22 jaar. De schermutseling zou hebben plaatsgevonden in de wijk Veldhuizen. Omstreeks half zeven werden agenten geroepen naar het adres van de zeventienjarige die naar eigen zeggen gewond was geraakt nadat hij door de 22-jarige zou zijn geslagen met een ijzeren staaf. Ook zou de 22-jarige met een auto op hem in zijn gereden. De agenten stelden voor naar het politiebureau te gaan voor het opnemen van een verklaring. Daar bleek intussen de 22-jarige zich ook gemeld te hebben. Ook hij bleek verwondingen te hebben opgelopen als gevolg van een mishandeling door de zeventienjarige Edenaar, aldus zijn verklaring. Zo zou de zeventienjarige hem met een fles op het hoofd hebben geslagen. De agenten besloten hierop beide Edenaren aan te houden. De 22-jarige moest zich in verband met opgelopen verwondingen onder doktersbehandeling stellen. Wat de aanleiding tot de schermutseling is geweest wordt nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 15-12-2004

In een woonwijk in Ede-Zuid heeft de politie dinsdagavond een 24-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou twee huisgenoten, twee vrouwen van 18 en 22 jaar, hebben bedreigd met geweld. Beide vrouwen waarschuwden de politie rond half elf nadat er in de woning ruzie was ontstaan met de Edenaar. Beide vrouwen verklaarden tegenover agenten dat ze al eerder door de Edenaar zouden zijn mishandeld. De Edenaar zou hen later gedreigd hebben in elkaar te slaan na een ruzie over geld. De agenten hielden hierop de Edenaar in zijn woning aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De beide vrouwen deden aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606