* Nieuws

* 2004

* december

* 15

Gemeente Almere en gemeente Hoorn ondertekenen convenant met BZK

Afgelopen maand hebben zowel gemeente Almere als gemeente Hoorn met het ministerie van BZK het convenant 'Internetpublicatie Decentrale Regelgeving' ondertekend.

Hiermee zeggen beide gemeenten toe om op korte termijn al hun regelgeving geconsolideerd én voorzien van metadata via het internet te ontsluiten. Burgers uit deze gemeenten krijgen zo een betrouwbaar en compleet overzicht met alle geldende en vervallen regelingen. Handhaving, rechtspraak en beheer kunnen zo veel efficiënter worden uitgevoerd.

Almere en Hoorn maken deel uit van een groep voorhoedeorganisaties die in het kader van het actieprogramma 'Andere Overheid' met ondersteuning vanuit Advies Overheid.nl én een financiële tegemoetkoming vanuit BZK al hun regelgeving online plaatsen en doorzoekbaar maken voor de centrale zoekmachine van Overheid.nl.

Wilt u ook al uw lokale regelgeving online plaatsen? Advies Overheid.nl heeft van het ministerie van BZK budget gekregen om in 2005 twintig extra voorhoedeprojecten 'Decentrale Regelgeving op Internet' in te richten. Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u contact opnemen met Jeroen Uittenbogaard
(jeroen.uittenbogaard@overheid.nl, 070-8887972) of Peter Waters (peter.waters@overheid.nl, 070-8887776).