Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 15-12-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag bij een woning aan de Thomas a Kempisweg een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Door bewoners van een woning aan de Thomas a Kempisweg werd gebeld vanwege wateroverlast. Ter plaatse constateerde de politie dat er al enige dagen sprake was van lekkages. Omdat er niemand in de woning aanwezig was, werd omstreeks 17.20 uur de deur opengebroken en trof de politie in twee kamers een professionele hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 700 planten aangetroffen. De planten en complete apparatuur werden in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie dinsdagavond twee jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een geparkeerd voertuig.

Door getuigen werd omstreeks 20.10 uur gebeld dat een drietal jongens autos aan het openbreken waren op het Zandpad. De jongens waren inmiddels weggelopen in de richting van de Vechtdijk. Op de Vechtdijk trof een motoragent het drietal aan. Een van de verdachten zag kans weg te komen de andere twee werden aangehouden. Op de plek waar de jongens 16 en 17 jaar oud en beiden uit Utrecht werden aangehouden trof de politie een gestolen laptop en een mobieltje onder een geparkeerd voertuig aan. Beide werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnlaan vond dinsdagavond een gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een winkel aan de Rijnlaan was overvallen. Ter plaatse bleek dat een onbekende man de winkel was binnengekomen en met een mes een werknemer had bedreigd. Uiteindelijk was de overvaller vertrokken met sigaretten en een onbekend geldbedrag.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval,. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Japuradreef vond in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 december een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 01.45 uur werd naar de meldkamer gebeld dat op de Japuradreef een aanrijding had plaatsgevonden. Een automobilist zou tegen een lichtmast zijn gereden. Ter plaatse werd het voertuig tegen een lichtmast aangetroffen de bestuurder was spoorloos. Getuigen hadden de man bebloed weg zien lopen. De agenten stelden een onderzoek in en zagen de man op de Boliviadreef lopen. Uit voorzorg werd de 37-jarige man uit Utrecht met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.