Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht 15-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Poging inbraak

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 december werd een man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Rond 02.40 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf aan de Brandweg af. Een beveiligingsbeambte trof bij een geforceerd raam een 42-jarige man uit Assen aan. De verdachte werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietsster gewond

WOUDENBERG Op dinsdag 14 december raakte een snorfietsster gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Rond 21.30 uur reed een 32-jarige man uit Roeselare (B) met een bestelbus over De Nieuwe Poort. Omdat hij moest uitwijken voor een hem tegemoetkomende automobilist, botste hij op een voor hem rijdende 54-jarige snorfietsster uit Woudenberg.

De Woudenbergse is met een gebroken schouder per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Zo, Pieter dat is balen!

LEUSDEN Op dinsdag 14 december verraadde een jongen per ongeluk een vriend.

Rond 19.00 uur kreeg een fietser op de Noorderinslag een bekeuring omdat zijn fietsverlichting niet werkte. Hij gaf zijn personalia op met als voornaam Gijs. Op dat moment kwam een vriend van hem langsfietsen en riep hem de warme woorden toe Zo, Pieter dat is balen!

Op dat moment begon het balen pas echt voor Gijs, want de politieman in kwestie wist meteen dat hij een valse naam had opgegeven. Gijs, 15 jaar oud en afkomstig uit Leusden, kreeg nu niet alleen een bekeuring van 7,50 voor zijn kapotte verlichting, maar ook een bekeuring van 55,- voor het opgeven van een valse naam.

(De vermelde naam Pieter is om privacy redenen niet zijn werkelijke naam)

Man gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 14 december raakte een snorfietser gewond bij een aanrijding.

Rond 16.20 uur reed een 44-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laan der Hoven in de richting van de Rondweg Noord. Op de rotonde van de Rondweg Noord / Jonkvrouw Foeytweg verleende hij geen voorrang aan een 42-jarige snorfietser uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg.

De snorfietser liep letsel aan zijn gezicht op en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Straatroof, buit weer terug

AMERSFOORT Op dinsdag 14 december werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 15.30 uur zagen getuigen dat een vrouw op de Kluutstraat van haar tas werd beroofd. Enkele getuigen gingen achter de op een fiets vluchtende verdachte aan. Op de Scholeksterstraat blokkeerde een automobilist de straat, omdat hij aan het inparkeren was. Daardoor zag de vluchtende verdachte zich gedwongen de stoep op de fietsen. Nog steeds achtervolgd door enkele getuigen, gooide hij daarop de tas weg en fietste door. De getuigen verenigden het slachtoffer met haar tas. Pas na twintig minuten werd de politie gewaarschuwd. Toen waren zowel het slachtoffer en de verdachte al ruim verdwenen. Het slachtoffer heeft tot op heden (nog) geen aangifte gedaan. De politie zou graag in contact komen met het slachtoffer en verzoekt haar aangifte te komen doen.

Vuurwerk

LEUSDEN Op dinsdag 14 december werd een jongen bekeurd voor het in bezit hebben van vuurwerk.

Rond 13.45 uur meldde een getuige dat twee jongens die op T Plein liepen vermoedelijk in het bezit waren van vuurwerk. Politiemensen controleerden het tweetal en één van hen, een 14-jarige jongen uit Leusden, bleek enkele tientallen strijkers en meer dan tien nitraatbommen bij zich te hebben. Tevens gaf hij aan nog vuurwerk thuis te hebben.Hij heeft dit vuurwerk, 200 strijkers en 20 nitraatbommen, later op het politiebureau afgegeven. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en in overleg met zijn ouders is het verbaal ter afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.