Politie Groningen

Persberichten woensdag 15 december 2004

Provincie Groningen 15-12-2004 -

Delfzijl: overval op rookwarenzaak
Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag aan de Oude Schans in Delfzijl een rookwarenzaak overvallen. De man kwam, gedeeltelijk gemaskerd, de zaak binnen en bedreigde de aanwezig winkelier (57) met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij eiste geld maar de winkelier weigerde. Daarop ontstond een korte schermutseling waarna de overvaller vluchtte. Hij nam niets mee. Politieonderzoek in de omgeving leverde niets op. Nader onderzoek volgt.

Scheemda: man valt met fiets
Aan de Bosweg in Scheemda raakte dinsdagmorgen een 50-jarige man uit die plaats gewond nadat hij met de fiets ten val was gekomen. De man liep licht letsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen.

Winschoten: automobilist onder invloed
De politie heeft dinsdagmorgen aan de Nassaustraat in Winschoten een
48-jarige automobilist uit Nieuweschans aangehouden. Bij een controle bleek dat de auto van de man niet verzekerd was en dat hij geen geldig rijbewijs kon tonen. Ook bleek de man te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.87 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van
10 uur en processen-verbaal voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden heengezonden.

Stadskanaal: bromfietser gewond bij ongeval
Een 16-jarige bromfietser uit Nieuwe Pekela is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan Maarsbroek in Stadskanaal. Het slachtoffer kreeg op de kruising met de Achterstekamp geen voorrang van een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Stadskanaal. De bromfietser kwam te vallen en moest met beenletsel en schaafwonden naar een ziekenhuis worden gebracht.

Winschoten: automobilist aangehouden na conflict met voetganger De politie heeft dinsdagmorgen aan de Mr. D.U. Stikkerlaan een
46-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. De man verleende op een voetgangersoversteekplaats geen onbelemmerde doorgang aan een voetganger. Die kon een ongeluk ternauwernood voorkomen terwijl hij, volgens zijn zeggen, al ruimschoots op de oversteekplaats liep. In een reactie gaf de voetganger, een 26-jarige man uit Winschoten, een trap tegen de auto van de verdachte aan. Die reed eerst door, keerde vervolgens en reed op de voetganger in. Het slachtoffer kwam te vallen en werd direct daarna ook nog door de autobestuurder geslagen. De voetganger moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De betrokken automobilist is na aanhouding meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die het voorval hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, bereikbaar via telefoonnummer: 0900 8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontroles: dinsdag
Delfzijl: Provinciale Weg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 970 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 100 km.
Siddeburen: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 680 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 680 km.
Sellingen: Ter Apelerstraat
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 210 voertuigen, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 95 km.
Nieuwe Pekela: Provinciale Weg
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1267 voertuigen, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 135 km.
Grijpskerk: Friesestraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 790 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 99 km.
Spijk: Rijksweg N33
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 125 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 95 km. Ter plaatse van wegwerkzaamheden.
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1385 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 108 km.