Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 december 2004 extra berichten


Zutphen - Arnhemmer veroorzaakt aanrijdingen met gestolen vrachtwagentje.


Een 35-jarige Arnhemmer heeft zich vanmiddag bij de politie gemeld, nadat hij kort tevoren met een vrachtwagentje bij meerdere aanrijdingen in het centrum betrokken was geweest. De man is ingesloten, het vrachtwagentje bleek in Varsseveld te zijn gestolen.


De man botste even voor 16.00 uur om nog onduidelijke reden op de Warnsveldseweg tegen een auto en reed door. Kort daarop botste hij op de Coehoornsingel achterop een voor hem rijdende auto. Van de inzittenden, een 63-jarig echtpaar uit Zutphen liep de vrouw nekklachten op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een passerende fietser kreeg een hoeveelheid glas over zich heen.


Inmiddels stelde de politie een onderzoek naar de brokkenmaker in en vermoede, dat hij richting Deventer was gereden. Dit bleek niet het geval, want even later werd een aanrijding tussen het vrachtwagentje en een vrachtwagen op de Burgemeester Dijckmeesterweg gemeld. De bestuurder hiervan, en man uit Duiven (leeftijd nog niet bekend) liep vermoedelijk een gebroken elleboog op.


Nog voordat de agenten ter plaatse waren was de veroorzaker verdwenen en bleek hij zijn voertuig op de stoep vlak voor het politiebureau te hebben geparkeerd, waarna hij zich meldde.


Het vrachtwagentje bleek op 14 december in Varsseveld te zijn gestolen en de politie heeft de man ingesloten voor verder onderzoek. Ook zoekt zij contact met eventuele benadeelden en getuigen van het gebeurde.


Zutphen - hardleers met vuurwerk


Voor de tweede keer binnen drie weken is een 43-jarige Zutphenaar aangehouden met illegaal vuurwerk. Vanmiddag rond 14.00 uur zagen agenten van het Verkeershand-havingsteam de man met z'n auto op de Laan naar Eme rijden. Hij zat niet handsfree te bellen, waarna hij een stopteken kreeg.
Terwijl zij hem voor de overtreding bekeurden zagen de agenten een aantal dozen met illegaal vuurwerk in de auto liggen. De man werd aangehouden voor het Regionaal Vuurwerkteam en bleek al eerder in overtreding te zijn geweest. Dit keer had de man zo'n 45 kilo illegaal vuurwerk bij zich, de vorige keer werd hij op de A 67 onder Bladel met een kennis betrapt toen zij 320 kilo illegaal vuurwerk in België hadden gekocht. In verband met herhaling van dit feit werd de man in verzekering gesteld.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --