Gemeente Weert

15 december 2004

PROJECTLEIDER AANGESTELD VOOR BOUW/VERBOUW SCHOLEN WEERT-ZUID

In samenwerking met de Stichting Katholiek Onderwijs Weert-Zuid en de stichting Kinderopvang Humanitas stelt het gemeentebestuur een speciale projectleider aan voor het realiseren van de brede school in de wijk Keent en voor het realiseren van één volwaardige basisschool in Moesel. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op de weg naar betere onderwijs- en kinderopvang-voorzieningen in Weert-Zuid.

De nu aangestelde projectleider gaat zich bezighouden met de algehele begeleiding van de nieuw te bouwen brede school in Keent en met het ontwikkelen van één basisschool in de wijk Moesel, eveneens in Weert-Zuid gelegen en behorend tot het werkgebied van de stichting Katholiek Onderwijs Weert-Zuid. De stichting Humanitas is eveneens bij het project betrokken, omdat het ook gaat om het realiseren van peuterspeelzaal-voorzieningen en om buitenschoolse opvang van leerlingen. Daarnaast krijgt de nieuwe brede school in Keent ook een gymzaal.

Impuls
Al met al betekent het project een impuls voor het onderwijs in Weert-Zuid. In het bijzonder geldt dat voor de nieuwe brede basisschool in Keent. Voor die wijk zijn kwaliteitsimpulsen nodig in het kader van het revitaliseringsproject Keent Kiest Kwaliteit. De nieuwe brede school is er daar één van. Ook in de wijk Moesel krijgt het basisonderwijs een positieve injectie door het samengaan van de huidige scholen tot één volwaardige basisschool, inclusief onderwijskundige vernieuwingen.

Afspraken
Zoals bekend, koos de Weerter gemeenteraad vorig jaar juli voor een definitieve locatie voor een brede school in de wijk Keent. Het schoolbestuur verklaarde zich eind vorig jaar hiermee akkoord, samen met de medezeggenschapsraden van de betrokken scholen. Het schoolbestuur heeft met de gemeente een aantal duidelijke afspraken gemaakt o.a. op het gebied van de onderwijsvisie, de verkeersveiligheid en de opwaardering van de basisschool Het Dal. Die school ligt in de buurt van de plek waar de brede school gaat komen.

De gemeente, het schoolbestuur en Humanitas gaan ervan uit dat begin 2007 de schop de grond in kan voor de bouw/verbouw van beide scholen.

2004.185 JN


---- --