Gemeente Weert

15 december 2004

AGENDA ACTIVITEITEN GEMEENTEMUSEUM WEERT 2005

Het jaaroverzicht van de activiteiten in het Gemeentemuseum Weert ligt vanaf week 52 op verschillende plaatsen in de stad en omgeving. In de agenda zijn alle expo's en evenementen die gepland staan voor 2005 opgenomen met titel, kleine beschrijving en de periode.

Locatie Jacob van Horne

Volgens de kalender zijn de volgende activiteiten gepland in het Jacob van Horne: het Museumweekend, van 9-10 april, met als landelijk thema ´De kunst van het bewaren´, de tentoonstelling ´Aanwinsten en restauraties´ met o.a. de hostiebakkerij van de zusters Birgittinessen en Open Monumentendag met als landelijk thema ´Religieus erfgoed´. Daarnaast de evenementen die elk jaar te bewonderen zijn tijdens de kermis, Sint Nicolaas en Kerstmis.

Locatie De Tiendschuur
De succesvolle tentoonstelling 'Verteld en getekend' door Piet Broos kunt u tot 28 februari bezoeken in De Tiendschuur. De expositie KunstInkijk, waarin kunstenaars van de Stichting Kunstcentrum Weert recent werk presenteren, start met de Atelierroute op 28 maart. Versierde Weerternaren bekijkt u in de expositie Bodyart. Als laatste tentoonstelling dit jaar staan de grafvelden uit de IJzer- en Romeinse tijd in Weert centraal in de tentoonstelling Archeologie.

Verkrijgbaar

De kleurrijke kalender is gratis te krijgen in het museum, Infocentrum gemeente Weert, VVV, bibliotheek en culturele instellingen.

Informatie
Mocht het voor u niet mogelijk zijn de agenda in uw bezit te krijgen dan kunt u contact opnemen met het museum, telefoon 575 474 of e-mail museumweert@planet.nl.

Noot voor de pers,

Gemeente Weert