2e persbericht van woensdag 15 december 2004

Eindhoven 15-12-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Advertentiewerving Veiligheidswijzer gestart

In april 2005 wordt in Zuidoost Brabant de Veiligheidswijzer 2005 2006 huis-aan-huis verspreid. In de Veiligheidswijzer wordt informatie gegeven over de drie hulpdiensten in Zuidoost Brabant. Er staan allerlei veiligheidstips in.

Om de uitgave mogelijk te maken worden voor de Veiligheidswijzer advertenties geworven. De acquisitie van deze advertenties is uitbesteed aan de Sypro Media Groep in Zutphen.

Medewerkers van dit bedrijf zijn inmiddels begonnen met de werving. Bedrijven en instanties in Zuidoost Brabant worden met een brief benaderd.

De Veiligheidswijzer is een uitgave van de Politie Brabant Zuid-Oost, de regionale Brandweer Zuidoost Brabant, de GGD Eindhoven, de GGD Zuidoost Brabant en de GHOR Zuidoost Brabant.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

Op de Kaarderstraat, ter hoogte van de Imkerstraat, is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar beroofd. De man liep over de Kaarderstraat toen hij door de bijrijder van een auto werd aangesproken. Plotseling werd het slachtoffer zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen. Een tweede persoon stapte uit de auto en maakte een stekende beweging in de richting van het slachtoffer met een onbekend voorwerp. Uiteindelijk zag hij kans om te vluchten. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn hand op en mist zijn portemonnee met daarin een paar honderd euro. In de auto zaten drie personen. Het gaat om een kleine witte auto. De bijrijder had een getinte huidskleur en is tussen de 20 en 30 jaar. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur en donkere korte haren. Het signalement van de tweede persoon, die uit de auto stapte, komt overeen met dat van de bijrijder. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met de politie van afdeling Woensel Zuid via 0900-8844.

Deurne: Vogels gestolen

Uit een volière, in de achtertuin van een woning aan de Pastoor Jacobsstraat, zijn tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 10.30 uur 28 vogels gestolen. Het gaat om 16 kanarieglosters, 8 zebravinken en 4 Japanse meeuwtjes. Het gaas van de volière werd vernield.