3 e persbericht van woensdag 15 december 2004

Eindhoven 15-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Lijsterbesstraat is woensdag rond 16.10 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 16-jarige Eindhovenaar kort voor zijn aanhouding op de eerdergenoemde straat. De jongen is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van vernielingen aangehouden

Na een melding dat een ruit werd ingegooid op de Tellegenstraat stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Vigliuslaan werden drie jongens uit Eindhoven (12, 12 en 13 jaar) aangehouden. Later op de middag meldden zich nog twee 14-jarige Eindhovense jongens bij de politie. Onderzoek wees uit dat een ruit van een voordeur van een woning aan de Tellegenstraat en een ruit van een berging aan de Van Vollenhovenstraat werden vernield. Het vijftal is verhoord en mocht daarna naar huis. Bureau Halt handelt de zaak verder af.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Professor Dondersstraat is woensdag tussen 10.15 en 18.40 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken. Uit de woning werden een computer, een fotocamera en sieraden gestolen.

Helmond: Aanhouding tijdens verlichtingscontrole

De politie heeft woensdagavond op de Molenstraat en de Pastoor van Leeuwenstraat een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden zeven bekeuringen uitgedeeld aan fietsers zonder verlichting. Ook werd op de Pastoor van Leeuwenstraat een 27-jarige Helmonder rond 19.10 uur aangehouden. De politie zag hem zonder licht fietsen en wilde hem bekeuren. De fietser liet zijn fiets echter op de grond vallen en rende weg. Hierop heeft een agent van een voorbijganger een fiets geleend om achter de man aan te gaan. Hij werd al snel in de kraag gegrepen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daarna mocht hij naar huis. Tegen hem wordt en proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw gewond bij aanrijding

Op de kruising Torenstraat Oostende is woensdag rond 16.30 uur een 55-jarige automobiliste uit Helmond gewond geraakt. De vrouw reed vanaf de Torenstraat de kruising op en botste daar tegen de auto van een 36-jarige vrouw uit Grave, die over het Oostende aan kwam rijden. De vrouw uit Helmond zat bekneld in haar auto en werd door de brandweer bevrijd. Zij is met nekklachten overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Laptop uit woning gestolen

In een woning aan de Mierloseweg is woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.20 uur ingebroken. De dader brak een raam aan de achterkant van het pand open om binnen te komen. Een laptop werd weggenomen.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Dorpsstraat zijn woensdag tussen 10.50 en 13.00 uur 1.642 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was hier 65 km/u. Ook op de Houtse Parallelweg werd tussen 13.50 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 798 voertuigen reden 33 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl hier maximaal 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Verlichtingscontrole

Op de Waalreseweg en de Dommelseweg is vrijdag een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden negen bekeuringen uitgedeeld.