Travel Unie International Nederland N.V.

HUGO DE JONG WINT TUI AWARD BESTE SCRIPTIE OVER DUURZAAM TOERISME EN TRANSPORT

Reisconcern TUI Nederland beloont NHTV-student met prestigieuze TUI Award

Rijswijk, woensdag 15 december 2004 - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft reisconcern TUI Nederland de prestigieuze TUI Award uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie op het gebied van duurzaam toerisme en transport. Directeur René Klawer van TUI Nederland reikte vrijdag 10 december de TUI Award voor Duurzaam Toerisme en Transport uit aan NHTV-student Hugo de Jong. De prijs is in het leven geroepen door het Centre for Sustainable Tourism and Transport, verbonden de NHTV Internationale Hogeschool Breda.

NHTV-student Hugo de Jong heeft met zijn scripte 'Una planificación orientativa del turismo sustentable' de jaarlijkse TUI Award gewonnen. De Jong's in het Spaans geschreven scriptie richt zich op de duurzaam toeristische ontwikkeling van een afgelegen gebied in het noordwesten van Argentinië. De schrijver werd met name geprezen om de kwaliteit van zijn verhaal. De scriptieprijs werd op vrijdag 10 december jl. door René Klawer, directeur Specialisten van TUI Nederland, uitgereikt tijdens het duurzaam toerisme congres 'Toerisme, big money of big problems?' in Stadion Galgenwaard te Utrecht. Het thema van het congres richtte zich op toerisme als instrument voor armoedebestrijding. Dit congres werd door meer dan 300 HBO en Wetenschappelijk Onderwijs-studenten bezocht en was georganiseerd door het Nederlands Comité voor IUCN en de Nationale Jeugdraad.

TUI Award 2004
Het Centrum voor Duurzaam Toerisme en Transport aan de NHTV Internationale Hogeschool Breda heeft tot doel de wetenschap en het onderwijs rondom duurzaam toerisme en transport te stimuleren. Het credo daarbij is 'travel with care'. Met de TUI Award scriptieprijs willen TUI Nederland en de NHTV Internationale Hogeschool Breda gezamenlijk de aandacht vestigen op de noodzaak om toerisme en transport duurzaam te ontwikkelen. TUI Nederland biedt via vakantiemerk Arke, reismerk Holland International, KRAS en de specialistische reismerken diverse duurzame producten op de Nederlandse reismarkt. Dit jaar waren zes scripties genomineerd. Klawer reikte de prijs - een cheque ter waarde van 1000 Euro - en de bijbehorende oorkonde uit aan winnaar De Jong. Tevens ontvingen de studenten Nina van Aart, Nicolette Dólleman en Silvia Ayuso Siart een eervolle vermelding voor hun prestatie. De jury bestond uit Lotta Sand, manager Duurzaam Toerisme van de Zweedse touroperator Kuoni; Jan Huismans, voormalig assistent uitvoerend directeur van het VN Milieuprogramma (UNEP); en Nico Visser, hoogleraar Duurzaam Toerisme en Transport aan de NHTV Internationale Hogeschool in Breda.