Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

15-12-2004 ANVR sector eigen-vervoer-vakanties opgericht ANVR-leden die de consument losse accommodaties aanbieden, zoals vakantiehuizen, appartementen, motorboten, stacaravans, (zeil)jachten, campingstaanplaatsen, e.d. waarbij de reiziger zelf zijn vervoer (auto, vliegtuig, bus of trein) regelt of boekt, hebben de ANVR sector eigen-vervoer-vakanties opgericht. De onderlinge contacten en het uitwisselen van ervaringen moeten leiden tot nog betere kwaliteit van producten en diensten richting de consument. Een goede controle van de aangeboden accommodaties, degelijke contracten met bijv. accommodatie-eigenaren en een passende aansprakelijkheidsverzekering voor mogelijke claims moeten hiertoe bijdragen.

Deze grote en diverse sector, die het goed doet en ongeveer de helft van alle georganiseerde vakantiereizen verzorgt, benadert de markt zeer actief en heeft kwaliteit en zekerheid hoog in het vaandel staan. Zonder de verplichting daartoe te hebben, verklaren deze ANVR reisondernemingen de ANVR Reisvoorwaarden, die in overleg met de Consumentenbond zijn samengesteld, van toepassing op deze eigen-vervoer reizen.
Dit betekent dat de reisondernemer moet instaan voor de kwaliteit van zijn producten en diensten en dat voor de reiziger tal van extra zekerheden ontstaan.
Deze ANVR-leden wensen zich ook op het internet te onderscheiden van de talrijke boekingsmogelijkheden bij aanbieders die geen verantwoordelijkheid ten opzichte van de consument aanvaarden. De leden van de sector eigen vervoer vakanties onderwerpen zich ook aan de strenge ANVR-Internetgedragscode.

Verder weet de vakantieganger dat zijn aanbetaalde reisgelden zijn verzekerd (SGR), dat bij een calamiteit (een onverwachte en abnormale gebeurtenis die wordt veroorzaakt door molest of een natuurramp) hij recht heeft op teruggaaf van (een deel van) de betaalde reissom of een vergoeding van noodzakelijke meerkosten (Calamiteitenfonds) . Ook heeft de vakantieganger de mogelijkheid zijn klachten voor te leggen aan de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen.

Het boeken van een accommodatie bij een ANVR reisonderneming biedt de reiziger dus een onbezorgde vakantie met zekerheid en kwaliteit!
- Even klikken of persoonlijk boeken: Nieuwe ANVR brochure 2005 beschikbaar (9-12-2004)