Provincie Groningen

Bestuur Noordelijke Rekenkamer beëdigd
15 december 2004

Provinciale Staten van Drenthe hebben de heren Nijhuis, Doek en Warmelink beëdigd als leden van het bestuur van de nieuwe Noordelijke Rekenkamer van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Vanwege de vestiging van de rekenkamer in Assen is Drenthe aangewezen als centrumprovincie. Dat betekent een aantal extra taken, waaronder de beëdiging van het bestuur door de Drentse staten.

Inrichting rekenkamerorganisatie

Samen met Carolien Pietjouw, die per 1 maart als directeur de dagelijkse leiding over de rekenkamer krijgt, zal het bestuur zich nu in de eerste plaats bezig gaan houden met de personele invulling van de rekenkamer, die voorlopig 5 medewerkers zal tellen. Daarnaast wordt gestart met de opstelling van het onderzoeksprogramma voor 2005.

Achtergronden

Voorzitter de heer mr. G.B. Nijhuis (60) uit Ommen was hoofd Economische Zaken bij de provincie Zuid-Holland en vervolgens lid van de Tweede Kamer waar hij zitting had in de Commissie voor de Rijksuitgaven. Meer recent was Nijhuis algemeen directeur van het Nederlands Astmacentrum in Davos.

De heer drs. H.A. Doek (57) uit Arnhem is waarnemend burgemeester in Groenlo, lid van de Eerste Kamer en ex-gedeputeerde van Gelderland. Na zijn studie fiscale economie was hij werkzaam als belastingadviseur. Tevens is hij bestuurslid van werkgeversorganisaties en culturele instellingen in Gelderland.

De heer mr. dr. H.G. Warmelink (40) uit Feerwerd is universitair hoofddocent Staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft zich tijdens zijn wetenschappelijke loopbaan op uiteenlopende manieren bezig gehouden met politieke en financiële besluitvormingsprocessen binnen het openbaar bestuur en daarover gepubliceerd.

De bestuursleden zijn afkomstig van verschillende politieke huize.

Bestuur Noordelijke Rekenkamer