Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

13-12-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---

Agenda staatssecretaris Nicolaï op weg naar de Europese Top

In de aanloop naar de Europese Top van donderdag 16 en vrijdag 17 december a.s. reist staatssecretaris Nicolaï (Europese Zaken) deze week naar Brussel, Wenen en Straatsburg.

Maandag 13 december neemt de staatssecretaris deel aan de Raad Algemene Zaken in Brussel waar de Europese Top wordt voorbereid. Met name zal gesproken worden over de uitbreiding van de EU (afronding onderhandelingen met Roemenië en Bulgarije, start onderhandelingen met Turkije en Kroatië), terrorismebestrijding en de financiën van de Unie.

Maandagavond voert Nicolaï namens de Raad van Minsters het woord in het Europees Parlement in een debat over de start van onderhandelingen over toetreding van Turkije tot de EU.

Dinsdagmorgen begeleidt Nicolaï premier Balkenende tijdens zijn bezoek aan de Oostenrijkse bondskanselier Schüssel in Wenen, wederom ter voorbereiding op de Europese Top later deze week.

Dinsdagmiddag spreekt Nicolaï in het Europees Parlement bij het debat over de vaststelling van de begroting 2005 van de EU. In november jl. bereikten de Raad van Ministers onder voorzitterschap van Nicolaï en het Parlement een politiek akkoord over deze ontwerpbegroting.

Woensdag 15 december debatteert Nicolaï over de komende top van staatshoofden en regeringsleiders op 16 en 17 december met het Europees Parlement.

Donderdagochtend 16 december woont de staatssecretaris de stemmingen in het Europees Parlement bij, waarna hij terugkeert naar Brussel voor de bijeenkomst van de Europese Liberaal Democratische Partij (ALDE) gevolgd door de start van de Europese Top.

http://www.eu2004.nl/20041213-135639-P