FNV BONDGENOTEN

Gekrakeel schaadt belangen werknemers Pink Roccade

FNV Bondgenoten is niet blij met het gekrakeel dat nu ontstaan is over de overname van Pink Roccade, hetzij door Getronics, hetzij door Ordina. De werknemers dreigen hiervan de dupe te worden. 'Bij sommige partijen komen nu de eurotekens in de ogen. Terwijl als je kijkt naar de verschillende biedingen het verschil per aandeel om ongeveer een dubbeltje gaat. Het is korte termijn politiek om te willen cashen en het gaat ten koste van de belangen van werknemers. Want twee belangrijke ijkpunten voor ons zijn het sociale aspect en de werkgelegenheid op lange termijn,' zegt Carla Kiburg, vakbondsbestuurder in de IT-branche voor FNV Bondgenoten.

Daarom lijkt Getronics de beste overnamekandidaat van de twee. Daarvoor zijn drie redenen:

- bij Getronics hebben vakbonden met de werkgever een CAO afgesloten. Bij Ordina is geen CAO. Voor werknemers biedt een bedrijf met collectieve arbeidsvoorwaarden een veel veiligere omgeving, dus vandaar dat Getronics op dit punt de voorkeur heeft.
- Getronics en Pink Roccade verrichten veel meer aanvullende werkzaamheden, dan het dat het geval is met Ordina. Daarmee overlappen veel meer activiteiten, wat voor de werkgelegenheid negatieve gevolgen kan hebben.

- Getronics heeft veel meer internationale contacten en heeft vestigingen in verschillende landen wereldwijd. Dat is voor het overleven in de sector van essentieel belang en noodzakelijk om te groeien.

Meer informatie:
Carla Kiburg, bestuurder IT FNV Bondgenoten (Getronics)
06-22528673
Jan Paul Veenhuizen, bestuurder IT FNV Bondgenoten (Pink Roccade)
06-22973933

16 dec 04 15:57