Lekstroom, 09.20 uur

Utrecht 16-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bestuurder overleden (zie eerder pb 14/12)

NIEUWEGEIN Op woensdagavond overleed een bestuurder van een invalidenwagen na een aanrijding. Aan de IJsselsteinseweg reed maandagavond 13 december rond 19.45 uur een invalidenwagen het water in. De 44-jarige bestuurder uit IJsselstein wist zich niet meer uit zijn wagen te bevrijden. Getuigen belden direct de politie. Agenten gingen met behulp van een bootje, dat langs de kant lag, het water op en wisten de wagen naar de kant te trekken. Een van de agenten sprong het water in, wist de deur open te maken en haalde het slachtoffer eruit. Direct is met reanimatie begonnen en werd het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis.

Op woensdag overleed de man in het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op woensdagochtend werd een vrouw aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 18.15 uur zagen agenten de 40-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Batauweg zonder haar autoverlichting aan. Ze kreeg een stopteken en moest blazen. Ze bleek teveel te veel hebben gedronken en blies op het bureau 595 ug/l.

Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN- In de nacht van woensdag op donderdag werd een alcoholcontrole gehouden op de Schakelstede. Hier moesten in totaal 15 bestuurders blazen. Een van de bestuurders had teveel gedronken en blies 595 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.