Digitale Gemeente Houten

Knip 't Rond wordt opgeheven

donderdag 16 december 2004 - Bron: Redactie SDGH

De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag besloten om de knip op te heffen. Dat houdt in dat er binnenkort weer autos in beide richtingen over het Rond kunnen passeren.

GroenLinks, PvdA, D66 en de heer Dekker van de VVD stemden tegen. Zij wezen er op dat er aanwijzingen waren dat het er veiliger op geworden was in het centrum. Het door de gemeente uitgevoerde onderzoek gaf daar in hun ogen aanwijzingen voor. CDA, Houtens Belang, 3 leden van de VVD, de CU en SGP stemden echter voor de opheffing. Hun argumenten waren dat het onderzoek onvoldoende aantoonde dat het er veiliger was geworden. Zij gaven daarmee gehoor aan de winkeliers uit het centrum die de laatste tijd betoogden dat er sprake was van omzetverlies, vooral bij de winkels in het noordelijk gedeelte.

Insprekers van 3VO en de Fietsersbond deden nog verwoede, maar vergeefse pogingen om de voorstemmers op andere gedachten te brengen.

Wethouder de Jong zei toe dat hij bij het weer openen van de doorgang extra maatregelen zal treffen om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).