Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek': B&W reanimeert in het Skillslab

Vrijdag 17 december 2004 legt het Zwolse college het laatste bezoek in 2004 af in het kader van het 'College op Bezoek'. Het 'College op Bezoek' krijgt in 2005 een vervolg. Vrijdag gaat de gang naar de Isala klinieken, locatie Sophia aan de Dokter van Heesweg 2.

Isala klinieken
De Isala klinieken (Weezenlanden, Sophia, polikliniek Kampen en Isala Ouderenzorg) zijn met 6000 medewerkers en bijna 1100 bedden het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. De Isala klinieken bestaan sinds
1 september 1998, dankzij de fusie van het Sophia Ziekenhuis en zieken-/verpleeghuis De Weezenlanden.
In juli 2001 fuseerde de Isala klinieken met de Theodora Vos de Waelstichting. Hiermee ontstond Isala Ouderenzorg (verzorgingshuis De Nieuwe Haven, dienstverlening aan De Keersluis en het Verpleeg- en Reactiveringscentrum).

Het college gaat ondermeer aan de slag in het Skillslab van de Isala klinieken. Zij krijgt hier een cursus 'reanimatie van volwassenen', van ongeveer 10.45 tot 11.30 uur.
(In het Skillslab worden voor onder andere verpleegkundigen praktische (bijscholings)cursussen georganiseerd, zoals reanimatie en EHBO).

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een initiatief waarbij burgemeester en wethouders éénmaal in de twee weken een ochtend te gast zijn bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Zij werken zoveel mogelijk mee met de reguliere werkzaamheden. Het college krijgt op deze manier een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. De bezoeken zijn gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vinden plaats op uitnodiging of spontaan.


---