Gemeente Zwolle

Uitnodiging prijsuitreiking 4e gezicht van Zwolle

Op feestelijke wijze worden op vrijdag 17 december a.s. de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag 'Het 4e gezicht van Zwolle' uit de Wijzer van afgelopen september. Deze prijsvraag werd uitgeschreven om de Zwolse burger mee te laten denken over het Structuurplan voor Zwolle 2020, dat nu in ontwikkeling is. Wethouder John Berends zal samen met de jury de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen.

Voor het Structuurplan zijn drie scenario's ontwikkeld, hoe Zwolle zich in de toekomst moet ontwikkelen: Zwolle IN, Zwolle AAN en Zwolle UIT. De gemeente wilde graag van de bewoners van Zwolle weten hoe zij tegen de drie ontwikkelingsrichtingen aankijken. Om daar achter te komen, is een prijsvraag bedacht. De vraag luidde: In welk van de drie scenario´s zou u als inwoner het liefste wonen en waarom? De lezers mochten ook een ander scenario bedenken.

Er zijn negen interessante inzendingen binnengekomen. Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld en haar oordeel geveld. De jury bestaat uit mevrouw Marlies van Wijhe, directeur van Van Wijhe Verf, mevrouw Thérèse Boer, mede-eigenaar van het 3-sterren restaurant De Librije, de heer Co Verdaas, lid van de Tweede Kamer, en John Berends, juryvoorzitter en wethouder Ruimtelijke Ordening.

Het leukste, spannendste, meest originele verhaal is nu bekend en wordt op vrijdag 17 december beloond met de superprijs: een helivlucht boven Zwolle. Daarnaast krijgen twee inzenders een eervolle vermelding met een gratis rondleiding voor twee personen in het Huis van de Toekomst (Living Tomorrow huis) in Amsterdam, inclusief eerste klas NS-kaarten.

Wilt u meer weten over het Structuurplan en de toekomstscenario's surf dan naar www.detoekomstvanzwolle.nl.


---