Landelijke Studenten Vakbond

Symposium Schone Schijn over accreditatie in het Hoger Onderwijs

Persuitnodiging

Onder de naam 'Schone Schijn' organiseren ISO en LSVb op vrijdag 17 december gezamenlijk een symposium over accreditatie in het Hoger Onderwijs. Een keur aan deskundige sprekers op het terrein van externe kwaliteitszorg zal aanwezig zijn in de Jacobuskerk in Utrecht.

Accreditatie is een onderwerp dat de laatste maanden erg in de belangstelling staat, niet in de laatste plaats vanwege de al dan niet gestegen kosten die met het nieuwe stelsel gepaard gaan. Dit symposium poogt echter een blik te werpen op de gevolgen van het accreditatiestelsel voor de afnemer van het onderwijs, de student.

Belangrijke spelers als de VSNU, de HBO-Raad, de Onderwijsinspectie, de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) zullen vertegenwoordigd zijn.

ISO en LSVb werken samen in een studentenpool, die studenten levert voor visitatiecommissies. Een aantal studenten zal de ervaringen die zij hebben opgedaan bij het uitvoeren van visitaties toelichten. Tenslotte zal de politiek vertegenwoordigd worden door een aantal Politieke Jongeren Organisaties en Tweede Kamerleden.

Het symposium vindt plaats in de Jacobuskerk, op de Bemuurde Weerd 55-56 Utrecht. Een routebeschrijving staat op de site van het ISO (www.iso.nl) en de LSVb (www.lsvb.nl) . Het symposium zal aanvangen om 14:00, en om 17:00 met een borrel worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madelein Hofmijster (voorzitter ISO, 06-51516501) of Kim Toering (voorzitter LSVb 06-4577 6937)

ISO en LSVb zijn dé twee landelijke studentenorganisaties.