Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MINVENW:Overzicht herstel asfalt komende week

Overzicht herstel asfalt de komende week
Dit weekend verkeershinder A 13 Rotterdam-Den Haag

Deze week is het asfalteren gestart van de wegvakken op de A 13 die onvoldoende stroef zijn. Ook komend weekend gaan de werkzaamheden door. Van vrijdag 17 december 21.00 uur tot zaterdag 8.00 uur is de A 13 van Rotterdam naar Den Haag ter hoogte van de op- en afrit Delft-Zuid afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer naar Den Haag wordt omgeleid via de af- en oprit Delft-Zuid. Verkeer van Rotterdam naar Amsterdam krijgt het advies via de A 20 naar de A 12 en vervolgens via de N 11 naar de A 4 te rijden. Van zaterdagmorgen 8.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur is op dat deel van de A 13 één rijstrook beschikbaar.

De werkzaamheden op de A 13 worden afgerond in de nacht van maandag 20 december. Dan wordt er geasfalteerd tussen knooppunt Ypenburg en het Prins Clausplein. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit Leidschendam op de A 4.

Werkzaamheden op de A4
In de nacht van maandag 20 december wordt er gewerkt op de A 4 richting Rotterdam, ter hoogte van Leiderdorp. Het verkeer kan gebruik maken van één rijstrook. In de nacht van dinsdag 21 december krijgen twee wegvakken op de A 4 richting Den Haag een nieuwe laag asfalt. Het gaat om de rijstroken vanuit Rijswijk tussen knooppunt Ypenburg en het Prins Clausplein richting Den Haag. Ook wordt gewerkt aan de rijstroken vanuit Rotterdam naar het Prins Clausplein richting Den Haag. Verkeer van Rotterdam naar Den Haag wordt omgeleid via de afrit Leidschendam.

Werkzaamheden op de A 20
Van maandag 20 december tot en met woensdag 22 december wordt er in de nachtelijke uren gewerkt op de A 20 richting Rotterdam, tussen Gouda en Moordrecht. Dit wegvak is vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur afgesloten. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de A 12 en de A 13.

Werkzaamheden op de A 16
Komend weekend wordt er op de A 16 gewerkt tussen Dordrecht en de aansluiting met de A 15 (richting Rotterdam). Dit is inclusief de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Verkeer richting Rotterdam kan gebruik maken van de linkertunnelbuis.
De werkzaamheden worden vanaf maandagnacht 20 december tot en met donderdagnacht 23 december afgemaakt.

Werkzaamheden op de A 15
Voor woensdagnacht 22 december staat het asfalteren van de hoge fly-over van het knooppunt Ridderkerk richting Dordrecht-Europoort op het programma. In de nacht van donderdag 23 december wordt dit wegvak voorzien van nieuwe lussen. De fly-over is deze nachten tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Werkzaamheden op de N 11
In de nacht van maandag 20 december wordt er gewerkt op de N 11 tussen Bodegraven en Leiden ter hoogte van Alphen aan den Rijn. Het verkeer kan gebruik maken van één rijstrook.

Rijkswaterstaat asfalteert met spoed het wegdek opnieuw waar nu vanwege onvoldoende stroefheid een snelheidsbeperking geldt. Het gaat om diverse stukken in Zuid-Holland. Op de plekken waar met borden wordt gewezen op slipgevaar wordt het wegdek volgend jaar opnieuw geasfalteerd.
Voor meer informatie kunnen weggebruikers terecht bij de landelijke telefoonlijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002. Actuele verkeersinformatie is dagelijks verkrijgbaar via teletekstpagina's 730, 731 en 732 en via landelijke en regionale radiozenders.