Gemeente Deventer

Week 51, 17 december 2004

GORSSEL EN DEVENTER AKKOORD MET AANVULLING BESTUURSOVEREENKOMST BEDRIJVENPARK A1

De colleges van burgemeester en wethouders in de gemeenten Gorssel en Deventer zijn 14 december akkoord gegaan met een aanvulling op de Bestuursovereenkomst (1999) en de Intentieovereenkomst (2000) inzake de ontwikkeling van het Bedrijvenpark A1.

In 2003 heeft de gemeente Deventer het voorontwerpbestemmingsplan en de MER in procedure gebracht. Aan de hand van de reacties is het plan opnieuw bezien, mede in overleg met de gemeente Gorssel, betrokken bewoners en de provincies Gelderland en Overijssel. Dit heeft geleid tot een aangepast stedenbouwkundig plan en een inrichtingsplan voor de bufferzone.

In de aanvulling wordt de intentie uitgesproken, onvoorziene omstandigheden daargelaten, het bedrijventerrein en de bufferzone te realiseren aan de hand van deze plannen. Tevens wordt een nieuwe begrenzing voor de bufferzone afgesproken, waardoor de bufferzone geheel op Deventer grondgebied komt te liggen.

Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan en een geactualiseerde Milieueffectrapportage voorjaar 2005 in procedure gebracht.

Publicatiedatum: 17-12-2004

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 17 december 2004