Ingezonden persbericht


NIEUW: KUNSTSCHATTEN UIT MAROKKO
RADISSON SAS HOTEL AMSTERDAM BIEDT SPECIAAL CULTUUR ARRANGEMENT INCL. TOEGANG TENTOONSTELLING IN DE NIEUWE KERK

Amsterdam, oktober 2004... Het Radisson SAS Hotel Amsterdam en Stichting De Nieuwe Kerk in Amsterdam zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. De Nieuwe Kerk staat bekend om haar bijzondere tentoonstellingen, zoals Kunstschatten uit Marokko, die tussen 17 december en 17 april 2005 plaatsvindt. Om cultuurliefhebbers tegemoet te komen is er vanaf dit najaar een arrangement te boeken bij het Radisson SAS Hotel Amsterdam inclusief entreekaartjes voor deze en de andere Nieuwe Kerk-tentoonstellingen. Beide locaties liggen in het hart van de stad, op loopafstand van elkaar.

Speciaal package
Van 17 december 2004 tot 17 april 2005 verzorgt Stichting De Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling met topstukken afkomstig uit Marokkaanse musea en bibliotheken. Het Radisson SAS Hotel Amsterdam biedt gedurende deze periode een speciaal arrangement aan in samenwerking met de Nieuwe Kerk; een overnachting in een Deluxe kamer inclusief een uitgebreid Superbreakfast Buffet in het sfeervolle restaurant de Palmboom en entreekaartjes voor de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. Dit arrangement is beschikbaar vanaf E 67,50 per persoon, gebaseerd op een verblijf in een tweepersoonskamer.

Radisson SAS Hotel Amsterdam
Het karakteristieke Radisson SAS Hotel Amsterdam ligt in de oude binnenstad en is gevestigd in originele Amsterdamse grachtenpanden uit de 18e en 19e eeuw. De ambiance van het vijfsterrenhotel is een combinatie van modern en historisch, een sfeer die ook de 243 luxueuze hotelkamers uitstralen. Het hotel beschikt over verschillende kamertypen, zo kunnen gasten bijvoorbeeld verblijven in een 'Old Dutch' kamer, een 'Maritieme' kamer of een 'Art Deco' kamer. De locatie vlakbij de Dam is perfect als uitvalsbasis voor een bezoek aan de omliggende musea en ook om te shoppen in bijvoorbeeld Bijenkorf en Kalverstraat. Bovendien bevindt het hotel zich op een steenworp van allerlei uitgaansgelegenheden zoals het bekende Tuschinski theater, het bruisende Rembrandtplein en typisch Amsterdamse cafés.

Reserveren
Dit cultuurarrangement is te boeken via de reserveringsafdeling: 020 - 623 12 31 of op www.radissonsas.com. Meer informatie over de agenda van tentoonstellingen in de Nieuwe Kerk is verkrijgbaar via www.nieuwekerk.nl.

Rezidor SAS Hospitality, de moedermaatschappij van Radisson SAS, beheert momenteel 127 Radisson SAS Hotels & Resorts in 37 landen en heeft 30 projecten in ontwikkeling. Hiermee is het één van de snelst groeiende hospitality bedrijven ter wereld. Rezidor SAS is volledig eigendom van de SAS Groep en omvat de volgende hotelmerken: Radisson SAS, Regent, Country en Park Inn. Per maart 2003 is de portfolio uitgebreid met het lifestyle hotelmerk Cerruti, in samenwerking met het gelijknamige modemerk. Rezidor SAS verwacht tegen 2012 circa 700 hotels in Europa, het Midden Oosten en West Afrika te beheren.

De Nederlandse hotels van Radisson SAS Hotels & Resorts zijn gevestigd in Amsterdam (Radisson SAS Hotel Amsterdam - 243 kamers, centraal gelegen, conferentiefaciliteiten, restaurant De Palmboom) en op Schiphol-Rijk (Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport - 279 kamers, 16 conferentieruimtes, fitness, Talavera restaurant).

Bel voor reserveringen in één van de meer dan 400 Radisson Hotels & Resorts het gratis nummer (in Europa): 00800 3333 3333, bezoek www.radissonsas.com of neem contact op met uw reisagent.