Ingezonden persbericht

Funky cd-release party Gellybooty Tivoli Utrecht

UTRECHT, 20041103 -- De Utrechts-Amsterdamse funkband Gellybooty presenteert 17-12-2004 de nieuwe CD PLUG in Tivoli / De Helling, Utrecht. Naast Gellybooty maken in een avondvullend programma LX-press (voorprogramma), enkele special guests en dj Funky Finch (Supernatural) hun opwachting. Host van de avond is MC Madcore (Popquiz op Festival De Beschaving). Dat wordt een avondje funk om de vingers bij af te likken! Zaal open: 19:30 uur LX-press: 20:30 uur Gellybooty: 21:30 uur Adres: Tivoli De Helling | Helling 7 | 3523 CB Utrecht entree: 6 euro Kaartverkoop via www.gellybooty.com en Tivoli


Over PLUG
PLUG is een zeer gevarieerde en spetterende cd geworden. De cd is geheel in eigen beheer is opgenomen en gemixt. In een Utrechts kantoorpand is eigenhandig een complete studio ingericht, waar drie dagen lang opnames zijn gemaakt. Door deze manier van werken is de energieke live-sound van Gellybooty volledig onversneden op de plaat terechtgekomen. In de eigen thuisstudio hebben Gellybooty's gitaristen Marc Borst en Funkturm zich over de productie en mixage ontfermd. Ook het design is volledig in eigen hand gehouden.
De tien tracks variëren van hiphop tot p-funk en soul. Single is de krachtige hiphopstamper Funky lately, die ondersteund wordt door een eveneens geheel eigenhandig geproduceerde videoclip.

Over Gellybooty:
Gellybooty is sinds jaar en dag een van de voortrekkers in de Nederlandse funkscène. De band heeft in zijn bestaan een compleet eigen geluid ontwikkeld, waarin het hele funkspectrum vertegenwoordigd is. Hiphop en jazz gaan daarin hand in hand met soul en gogo. Als live-band is Gellybooty al jaren een begrip vanwege de gevarieerde, swingende en energieke optredens. In maart van dit jaar deed de band een succesvolle tour door Tsjechië. De eerdere cd's, GEMS (1999) en SKIN (2002), werden in de pers zeer goed ontvangen.



Ingezonden persbericht