Ingezonden persbericht


Presentatie Nederlandse sportploeg Deaflympics 2005

Geachte persrelatie,

Op vrijdag 17 december 2004 wordt de Nederlandse sportploeg voor de Deaflympics 2005 (Melbourne) gepresenteerd. Tijdens de 20e editie van de Olympische Spelen voor Doven zullen 3.500 sporters uit 90 landen hun krachten meten. De Nederlandse equipe bestaat uit 32 topsporters die uitkomen in disciplines als voetbal, badminton, tennis, tafeltennis, bowling en sportschieten. Mede door de goede resultaten in vorige edities is de verwachting dat de Nederlandse ploeg ook deze editie weer veel medailles zal veroveren.

Communicatie is essentieel om te kunnen sporten. En juist op dat vlak hebben doven te maken met een enorme uitdaging. Dove topsporters moeten niet alleen veel energie besteden aan het neerzetten van topprestaties. Zij moeten ook omgaan met de fysieke en communicatieve effecten van hun doofheid. Basale communicatie met trainers en medespelers vergt veel energie. Om dove topsporters de mogelijkheid te bieden toch optimaal te presteren in gelijkwaardige omstandigheden worden al sinds 1924 de Deaflympics georganiseerd.

Naast de sporters en het bestuur van de Stichting Nederlands Deaflympics Comité is ook Deaflympics-ambassadeur John de Wolf aanwezig. Om de communicatie met de dove sporters te vergemakkelijken zijn tijdens en na de presentatie en overdracht diverse doventolken aanwezig.

Het volledige programma op vrijdag 17 december 2004 in De Koningstafel in Rhenen bestaat uit:

19.45 - 20.15: ontvangst
20.15: opening door de voorzitters van NebasNsg en Dovensport 20.45: ploegpresentatie
21.10: overdracht aan de Chef de Mission
21.15: toespraak Chef de Mission
21.30: borrel en mogelijkheid voor interviews sporters, bestuurders en John de Wolf

Wanneer u bij deze presentatie aanwezig wilt zijn en/of een interview wenst, kunt u dat kenbaar maken door een e-mail te sturen naar sanne@progresscommunications.nl, of te bellen met Sanne Vermeulen van Progress Communications op nummer +31 (0)20 36 31 152.

Bijlage: zie routebeschrijving