Eemland noord, 08.45 uur

Utrecht 17-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verse schade

BAARN In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december bleek een automobilist veel teveel te hebben gedronken.

Rond 02.40 uur zagen politiemensen een automobilist met een kapotte lamp over de snelweg A1-noord rijden. Hij kreeg een stopteken, maar reageerde daar niet op. Pas toen de politiemensen het zwaailicht en de sirene aanzetten, bemerkte de automobilist dat hij moest stoppen en deed dat op de vluchtstrook.

De politiemensen zagen dat de auto verse forse schade aan de linkerzijde had. De automobilist, een 36-jarige man uit Rijswijk, gaf aan dat hij net uit Hengelo kwam. De politiemensen lieten via de politiemeldkamer informeren of er op die route mogelijk een ongeval was gebeurd, waarbij een automobilist was doorgereden. Daar bleek nog geen melding van bekend te zijn.

De Rijswijker bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 880 ug/l, vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Mocht nog blijken dat de Rijswijker na een ongeval is doorgereden, dan zal ook daar proces-verbaal voor worden opgemaakt.

Dranklucht

SOEST Op donderdag 16 december bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 23.50 uur controleerden politiemensen op de Smitsweg een 22-jarige automobilist uit Soesterberg. Bij het aanspreken, bemerkten de politiemensen dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, bijna 1,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.