Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 17 december

* POLITIE TREFT ILLEGALE BULGAREN IN PAND AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben donderdagavond bij een pandenactie in het Nieuwe Westen zeven illegalen aangetroffen.
Rond zes uur stuitte men in een pand aan de Hooidrift op zeven illegaal in Nederland verblijvende Bulgaren. Deze mannen en vrouwen in de leeftijd van 32 tot en met 40 jaar, een 14-jarig meisje en een 15-jarige jongen, zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.


* HENNEPKWEKERIJ LEVERT GEVAARLIJKE SITUATIE OP

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster stelden donderdagochtend omstreeks kwart over elf een onderzoek in in een pand aan de Beukelaarsstraat, in verband met de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.
Binnen trof men in twee ruimtes een hennepkwekerij aan met in totaal 1423 planten. Personeel van het energiebedrijf sloot de stroom af nadat bleek dat deze illegaal werd afgetapt. De wijze waarop men de stroom aftapte was zodanig gedaan dat dit een zeer gevaarlijke situatie opleverde. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de verantwoordelijke(n).


* VOETGANGERS GEWOND BIJ AANRIJDING MET TRAM

ROTTERDAM - Twee voetgangers, een 25-jarige man uit Rotterdam en een 19-jarige uit Middelburg, zijn donderdagavond rond half twaalf gewond geraakt toen ze werden aangereden door een tram op de Schiekade.
Beiden werden bij het oversteken door het tramstel geraakt. De oorzaak is nog onbekend. De Rotterdammer liep onder meer hoofdletsel en botbreuken op, hij is naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De man uit Middelburg is door de tram geschampt en liep lichte verwondingen op. Hij is eveneens voor onderzoek naar het EMC gebracht.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district De Noordhoek zijn in de nacht van donderdag op vrijdag, naar aanleiding van een inbraakmelding, naar een pand aan de Wolstraat gegaan. Binnen troffen zij een hennepkwekerij aan van 467 planten. Personeel van het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en dat er een gaslek was. De stroom werd afgesloten. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MEER DAN DERTIG MISDRIJVEN OPGELOST NA AANHOUDINGEN

ROCKANJE - Met de aanhoudingen van 21 jongens en meisjes, in de leeftijd van 15 en 22 jaar en allen afkomstig uit Rockanje, heeft de politie van het district De Eilanden 35 misdrijven opgelost. De groep maakte zich vanaf de zomer schuldig aan diverse inbraken in bedrijven en woningen, vernielingen aan verkeersborden en abri's en overlast in Rockanje. De jeugdige verdachten werkten in wisselende samenstellingen. Het geld dat buit werd gemaakt bij de inbraken, werd onder meer opgemaakt aan sigaretten en snoep. Politiemensen van het wijkteam Brielle/Westvoorne en Opsporing afdeling Jeugdzaken stelden een intensief onderzoek in dat de afgelopen weken resulteerde in de aanhoudingen van de verdachten. De jongeren zullen zich binnen korte tijd moeten verantwoorden voor de door hen gepleegde misdrijven. Tevens zullen zij aansprakelijk worden gesteld voor de door hen veroorzaakte schade. Als gevolg van de aanhoudingen, is het aantal vernielingen in Rockanje aanzienlijk afgenomen.