Amsterdam Airport Schiphol

Brandweer Amsterdam en Schiphol willen
brandweeropleidingscentrum realiseren

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
17 december 2004                                              
Burgemeester J. Cohen van de gemeente Amsterdam en president-directeur G. Cerfontaine van Schiphol Group hebben een intentieverklaring getekend om tot samenwerking te komen tussen Brandweer Amsterdam en de brandweer van Schiphol bij het opleiden en oefenen in onder meer gebouwenbrandbestrijding.

Voor dit doel wil Brandweer Amsterdam volgend jaar op het terrein van de brandweeroefenplaats van Schiphol enkele oefenpanden bouwen, waarop brandweerpersoneel van Amsterdam en Schiphol maar ook van andere korpsen in de regio kan oefenen in brandbestrijding. Hiertoe zal Schiphol een stuk grond aan Amsterdam verhuren.

Verder willen Schiphol en Brandweer Amsterdam samen opleidingen op het vlak van gebouw- en vliegtuigbrandbestrijding en andere veiligheidsgerelateerde zaken, zoals Bedrijfshulpverlening, gaan opzetten en aanbieden aan derden.

Aanleiding voor de samenwerking is de wens van Amsterdam en Schiphol om tot verbetering van de geoefendheid te komen van alle korpsen in de regio Amsterdam en omstreken en zo een hoger veiligheidsniveau te bereiken voor de bewoners van de regio en de gebruikers en medewerkers van de luchthaven Schiphol.

Op de oefenlocatie komen een hotel, een woonhuis en een garage met werkruimte. Deze oefenpanden zullen in 2006 worden opgeleverd en kunnen eventueel in combinatie met de huidige faciliteiten op de brandweeroefenplaats van Schiphol worden gebruikt. Hier bevinden zich al het oefenvliegtuig FireFly en een blusstraat met oefenobjecten.

099-2004/rw

Voor meer informatie kunt u ook bellen naar:
Kees Jongh, Brandweer Amsterdam, tel. 020-5556807
-----------------------
Gezamenlijk persbericht van Brandweer Amsterdam en Schiphol Group


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --