Ingezonden persbericht


CIBER Nederland Congres 'Krachtig Uitzenden' groot succes

'Flexondernemingen te vaak grijze muizen'

EINDHOVEN, 17 december 2004 - "Te veel flexondernemingen zijn verworden tot grijze muizen. Succes begint met een onderscheidende groeistrategie", waarschuwt Frans Pigeaud (Twynstra the Bridge) de branche. Hij spreekt op uitnodiging van CIBER Nederland tijdens het seminar 'Krachtig Uitzenden' over verschillende succesmodellen en de rol van ICT voor ieder model.

In samenwerking met SAP, OTTO Uitzend Kracht, Paralax en Twynstra the Bridge trakteerde CIBER Nederland haar klanten en relaties op een seminar over de weg naar succes binnen de flexbranche. CIBER presenteerde bij deze gelegenheid haar onlangs gelanceerde en zeer complete voorgeconfigureerde SAP-oplossing voor de flexbranche, CIBER Flex. Een specifieke tool voor de flexbranche die elke financiële en flexgerelateerde activiteit ondersteunt, ongeacht de bedrijfsstructuur en ongeacht de gekozen groeistrategie van de organisatie.

Frans Pigeaud onderhield de aanwezigen over de vier strategische succesmodellen van Twynstra the Bridge, toe te passen op vier principiële groeistrategieën. "Kies", spoorde hij de aanwezigen aan. "Creëer je vraag binnen de markt met vernieuwende dienstenconcepten, moet je het hebben van je sterke reputatie, werk je snel en efficiënt en dus goedkoop of juist heel sterk op-maat? Bedenk wie je bent. Vervolgens moet je vernieuwen en je ontwikkelen op de juiste gebieden. Een bedrijf dat het van zijn reputatie moet hebben, leunt veel minder op ICT dan een efficiencykampioen. Die is afhankelijk van goed gestroomlijnde processen om grote volumes te kunnen verwerken."

Pigeaud komt met zijn succesmodellen in een tijd dat de flexbranche na een slechte periode weer opkrabbelt. "Omdat prijs enige jaren het belangrijkste concurrentiewapen was, is de markt vergrijsd. Iedereen biedt hetzelfde, voor nagenoeg hetzelfde geld. Nu de markt weer meer oog krijgt voor kwaliteit, moet je kleur bekennen."

De praktijk van OTTO

Peter Verlegh, één van de drie directeuren van OTTO Uitzend Kracht, beaamt die redenering. Hij is uitgenodigd om over de zeer succesvolle strategie van OTTO te vertellen, ook omdat die strategie wordt ondersteund door CIBER Flex. "Sterker nog, CIBER Flex is in samenwerking met SAP en CIBER Nederland binnen de dagelijkse praktijk van onze onderneming ontwikkeld, getest en doorontwikkeld tot wat het nu is", aldus Verlegh.

OTTO is volgens de succesmodellen van Twynstra the Bridge een efficiënte maatwerkoplosser en innoveert geheel terecht op ICT. "Wij gebruiken CIBER Flex bij de werving van onze kandidaten in zes landen, het detacheren in vier landen, het sluiten van contracten met 130 klanten en de verwerking van 100.000 urenbriefjes per jaar. Allemaal vanuit één centrale administratie in Venlo."

Niemand had beter de compleetheid van CIBER Flex kunnen toelichten dan een man uit de praktijk. "Werving en selectie, HRM, planning, urenverwerking en personeelsadministratie, facturatie en de loon- en financiële administratie: we doen er alles mee." OTTO heeft CIBER Flex in 2003 in gebruik genomen en heeft de totale ICT-kosten per urenbriefje inmiddels teruggebracht naar minder dan 2 euro.

######

Over CIBER Nederland
CIBER is een no-nonsense ICT dienstverlener die opdrachtgevers in staat stelt meer uit hun (ICT) organisatie te halen. Onze oplossingen worden gerealiseerd op basis van 30 jaar ervaring, onze marktkennis en de kwaliteit van onze medewerkers. De kracht van CIBER ligt in de resultaten die onze oplossingen bereiken voor onze opdrachtgevers. De kennis, ervaring en toewijding van onze mensen is hiervoor de basis.

CIBER Nederland bereikt betere resultaten met IT. Dit doen wij door standaard bedrijfsoplossingen te leveren en te optimaliseren. Wij zijn gespecialiseerd in SAP, Oracle en Microsoft oplossingen. CIBER biedt standaard implementaties, maatwerk, onderhoud en beheer. CIBER richt zich op grote en middelgrote organisaties in de overheid, industrie, nutssector en de financiële- en zakelijke dienstverlening.

Het beursgenoteerde CIBER Inc. (NYSE), heeft een omzet van ongeveer 925 miljoen dollar, meer dan 8.000 medewerkers en vestigingen in 9 Europese landen. Hiermee is CIBER wereldwijd een toonaangevende IT system integrator, gespecialiseerd in bedrijfsoplossingen.

CIBER heeft samen met SAP oplossingen ontwikkeld voor de zakelijke dienstverlening en media. De SAP Groep CIBER Flex is gespecialiseerd in implementaties in de flexmarkt.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business softwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven (meer dan 40% van de klanten bevindt zich binnen het MKB) als grote internationale ondernemingen. Met behulp van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen. Meer dan 22.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen gebruiken software van SAP. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'.

Over OTTO Uitzendkracht
OTTO Uitzend Kracht is opgericht in 2000 en zendt inmiddels zo'n 7.000, voornamelijk Poolse, uitzendkrachten uit. Het grootste deel van deze flexwerkers (zeventig procent) is werkzaam in de logistiek, bijvoorbeeld in OTTO's eigen verpakkingsbedrijf. Een kwart werkt in de industrie en 'slechts' vijf procent in de landbouw - waarmee het stereotype van Poolse aspergestekers voor wat OTTO betreft goeddeels gelogenstraft wordt. OTTO Uitzend Kracht dankt zijn succes aan een leverbetrouwbaarheid van 99% en de uitstekende werkmentaliteit van haar flexwerkers.

Over Twynstra the Bridge
Twynstra the Bridge assists when "more of the same" is not enough. Our consultants and project managers help


- to realize successful new activities, and


- to revitalize businesses and entrepreneurial organizations.

We focus on clients in four markets: process & food industry, publishing & media, flexible staffing services, and ambitious governmental organizations. By working in close cooperation with our clients, we carry over skills, expertise, and methods during the execution of projects and programs.

Twynstra the Bridge is an expert in situations where (technical) specialists and marketers have to collaborate closely to come to joint understanding and results. This means closing the gap between cultures, characters and varying expectations of market opportunities and business competences.

Twynstra The Bridge is member of the Twynstra Gudde Group.

Over Paralax Software Publishers International
Paralax is marktleider in universele planningprogrammatuur. Voor de flexbranche voert zij het pakket ROSTAR Flex en ROSTAR CAS dat door gebruikers alom geroemd wordt vanwege zijn flexibiliteit. Dankzij de nauwe samenwerking met CIBER Nederland, SAP en OTTO Uitzendkracht sluit de software van Paralax perfect aan op CIBER Flex.

Paralax heeft in Nederland meer dan duizend systemen geïnstalleerd bij 620 klanten. Meer dan 235.000 gebruikers werken dagelijks met de planningsystemen.

Persbericht
Voor meer informatie, contact:
Jean-Paul Jetten - Marketing Manager
CIBER Nederland BV
Postbus 843
5600 AV Eindhoven
Tel: 040-232 90 90
Fax: 040-232 90 91
jean-paul.jetten@ciber.nl


---- --