Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 17-12-2004

Auto te water
HUIS TER HEIDE Een 30-jarige man uit Assen is donderdagmiddag met zijn auto te water geraakt aan de Kolonievaart. Door een uitwijkmanoeuvre raakte de auto in de laatste bocht voor de kruising met de Asserstraat en de Norgervaart in het water. De bestuurder was uit de auto geklommen en heeft zelf de politie gebeld. Hij hield er alleen een nat pak aan over. Zijn auto wordt vrijdagmorgen uit het water gehaald door een sleepbedrijf.

Vrouw betrokken bij eenzijdig ongeval
OUDEMOLEN Een vrouw uit Bovensmilde (leeftijd onbekend) raakte donderdagavond betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Linthorst Homanweg. Zij reed richting Ubbena en op een gegeven moment slipte ze in een bocht (vanwege het gladde wegdek) en botste tegen een boom. De bestuurster was goed aanspreekbaar en is per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Het voertuig is weggesleept. Haar letsel is nog onbekend.

Politie houdt alcomobilisten aan
COEVORDEN Een 42-jarige man uit Coevorden is donderdagavond aan de Krimweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder van een personenauto 510 ugl. (= ongeveer 1.2 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uren.
DALEN Tijdens een verkeerscontrole is een 42-jarige man uit Dalen aangehouden aan de Benthe wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 295 ugl. (ongeveer 0.6 promille). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.
ERM Agenten hebben donderdagavond een 49-jarige man uit De Kiel aangehouden op de Esweg wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 360 ugl. (= ongeveer 0.85 promille). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Bovengenoemde drie bestuurders zijn aangehouden tijdens een grote BOB-controle die de politie samen met 3VO heeft gehouden in de omgeving van Coevorden, Zweeloo, Erm en Dalen. In totaal is van 675 bestuurders een blaastest afgenomen. 672 bestuurders kregen een Bobsleutelhanger met brochure mee naar huis als beloning, omdat ze geen alcohol hadden genuttigd. KLAZIENAVEEN Tijdens een controle in de nacht van donderdag op vrijdag is een 24-jarige man uit Klazienaveen aangehouden aan het Van Echtenskanaal wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 385 ugl. (=ongeveer 0.85 promille). De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van drie uur.

Met hoge snelheid gelaserd
BORGER - De politie heeft donderdagmiddag een 39-jarige man uit Schoonloo gelaserd op de N374. Hij reed 157 km/uur (na correctie 152 km/uur).Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Kluis weggenomen uit winkel
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is tussen 2 uur en 5 uur een kluis ontvreemd uit een groentewinkel aan het Forum. In de kluis zat een nog onbekend geldbedrag. Door de schuifdeur te vernielen is men binnengekomen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Verdachte van diefstal op heterdaad betrapt
ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige belde de politie met de melding dat er op dat moment werd ingebroken in een bouwkeet aan de Mozartplaats. De getuige deed live verslag en agenten gingen direct ter plaatse. Voor de bouwkeet stond een personenauto met open kofferbak. In de kofferbak lagen onder meer zinken dakgoten. De verdachte was druk bezig met inladen en was enorm verbaasd de agenten te zien. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten voor verhoor. Het blijkt een veelpleger te zijn.

Aangifte van mishandeling
ZWEELOO De politie heeft donderdagavond een 45-jarige man uit Schoonoord aangehouden op verdenking van mishandeling. Toen agenten ter plaatse kwamen bij een woning aan het Schapendijk, troffen zij een 39-jarige man uit Zweeloo met een behoorlijke bloedlip. Deze man deed aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak. De toedracht ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Huiselijk geweld
EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit de wijk Emmermeer aangehouden wegens huiselijk geweld. De verdachte zou zijn vriendin in elkaar hebben geslagen. De 18-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling. Het protocol huiselijk geweld is gestart.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.