VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW positief over plannen beroepsonderwijs VVD

VNO-NCW positief over plannen beroepsonderwijs VVD

Den Haag, 17 december 2004 - De ondernemingsorganisatie VNO-NCW is positief over de plannen van de VVD voor het voorbereidend beroepsonderwijs. Het bedrijfsleven heeft belang bij een goed opgeleide beroepsbevolking, het plan van de VVD kan daar aan bijdragen.

Ouders zijn het zicht kwijt geraakt op de mogelijkheden binnen het VMBO. Incidenten scheppen bovendien een negatief beeld. Het plan van de VVD maakt de leerwegen weer zichtbaar. Het doet recht aan de mogelijkheden van de leerlingen, want lang niet iedereen is een boekenwurm of studiehoofd en heeft dus baat bij modern, aanschouwelijk en praktijkgericht onderwijs. In de vakwerkschool van de VVD wordt nauwer samengewerkt met zowel bedrijven als met het middelbaar beroepsonderwijs.

De MAVO nieuwe stijl van de VVD zal overigens niet een puur theoretische onderwijsvorm zijn en dat is terecht. Weliswaar moet de MAVO doorstroming naar HAVO mogelijk maken, maar aangezien het leeuwendeel van de leerlingen doorstroomt naar het MBO, moeten er lesuren worden besteed aan praktijk en beroepsoriƫntatie.


---