Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 december 2004

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden na mishandeling van zijn ex-vriendin, slachtoffer in ziekenhuis opgenomen

Enschede

Vrijdagmorgen 17 december om ongeveer 02.25 uur werd gemeld dat een vrouw bij een horecagelegenheid aan de Oliemolensingel in Enschede was binnengekomen, die ernstig mishandeld was. Bleek te gaan om een 19 jr. Enschedese die vertelde dat ze even daarvoor door haar 22 jr. ex-vriend was geschopt en geslagen. Ze kon bijna niet meer lopen van de pijn en de politiemensen hebben haar naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg vertelde ze dat haar 1 jarig zoontje bij vrienden was. Op het ziekenhuis bleek dat ze daar moest blijven en in overleg met het ziekenhuispersoneel werd besloten het kind op te halen en ook naar het ziekenhuis te brengen. Op het adres waar het kindje verbleef werd deze rustig slapend aangetroffen. Op het moment dat de politiemensen in deze woning waren verscheen daar een man aan de deur. De bewoonster vertelde dat dit de ex-vriend was van de vrouw die was mishandeld. Hierop is deze man aangehouden en aan het bureau opgesloten. Het kindje is naar het ziekenhuis gebracht, waar het bij de moeder kon verblijven. De 22 jr. is in de loop van de vrijdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-154593)

Vernieler komt zich melden

Vernieler van kerstverlichting naar politie n.a.v. krantenartikel

Enschede

Donderdag 16 december kwam een 15 jr. Enschedese jongen aan het bureau met in zijn hand een krantenartikel. In dit artikel werd melding gedaan van het vernielen van kerstverlichting bij het winkelcentrum Park Stokhorst in de nacht van zondag 11 op maandag 12 december jl. De 15 jr. vertelde dat hij verantwoordelijk was voor de vernieling. Een verklaring is van hem opgenomen en de schade, ongeveer 150 euro, zal worden vergoed. (04-152672)

157 waar 100 mag

Snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren

Enschede

Werd een 22 jr. automobilist uit het Duitse Ochtrup gecontroleerd op de A35 in Enschede, daar waar 100 km. per uur is toegestaan. Geconstateerd werd dat hij reed met een snelheid van 157 km. per uur. Op de Buurserstraat in Ebschede is hij aan de kant gezet en is zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-154380)

"Supporter" met stadionverbod betrapt

Twentesupporter met stadionverbod betrapt in stadion van AZ

Enschede / Alkmaar

Tijdens de voetbalwedstrijd AZ-Twente van zaterdag de 11e jl., werd door meegereisde politiemensen uit Twente een 19 jr. Enschedeer in het bezoekersvak in Alkmaar gesignaleerd. De politiemensen wisten dat de 19 jr. een algemeen stadionverbod heeft tot augustus 2005. Bij ontdekking volgt automatisch een verlenging van het stadionverbod van een jaar en wordt bij een eerste keer een boete opgelegd van 450 euro. Dit is later in de week aan de 19 jr. medegedeeld. (04-153262) Dit is dit lopende voetbalseizoen reeds de derde Twente supporter die betrapt wordt terwijl hij zich niet aan het stadionverbod houdt. De vorige twee werden in het Arke stadion gesignaleerd bij thuiswedstrijden van Twente. Een van deze twee heeft een zelfde boete als de 19 jr. opgelegd gekregen, jaar verlenging en 450 euro. Voor een tweede persoon was het reeds de tweede keer dat hij betrapt werd. Van hem is ook het verbod met een jaar verlengd, maar de boete was aanmerkelijk hoger, en wel 1500 euro.

Aanrijding met letsel

Automobiliste neemt binnenbocht en veroorzaakt aanrijding

Almelo

Een 39 jr. automobiliste uit Almelo reed donderdagmiddag 16 december om ongeveer 12.35 uur over de Bornsestraat in Almelo. In een bocht ter hoogte van de van Rechteren Limpurgsingel nam zij de binnenbocht en kwam in aanrijding met een uit de tegenovergestelde richting komende 23 jr. automobilist uit Almelo. Beide auto's zijn afgesleept. De 39 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze is opgenomen. (04-154320)

Drie winkeldievegges aangehouden

Drie dievegges, afkomstig uit Frankrijk, aangehouden

Rijssen / Goor

Donderdagmiddag 16 december omstreeks 17.45 uur, werden bij een supermarkt aan de Watermolen in Rijssen, drie vrouwen aangehouden die goederen hadden meegenomen, zonder die te betalen. De drie, afkomstig uit Frankrijk, en 18, 22 en 37 jr., werden door personeelsleden van de supermarkt overgedragen aan de politie, die de dames meenam naar het bureau. In de auto die de drie bij zich hadden, werden meerdere goederen aangetroffen, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn, o.a. van een winkel in Goor. In verband met het verdere onderzoek zijn de drie later op de donderdagavond in verzekering gesteld en opgesloten. Onderzoek wordt voortgezet. (04-154511)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --