Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 17 december 2004

Branchespecifiek ERP-systeem biedt semi-procesindustrie aantoonbare voordelen

Uit het onderzoek dat Ross Systems onlangs onder de bijna 500 deelnemers aan de jaarlijkse User Conference Ross World uitvoerde, blijkt dat kleine en middelgrote producenten van voedingsmiddelen, chemische en farmaceutische producten kostenbesparing als belangrijkste reden voor aanschaf van een ERP-systeem beschouwen. Het kunnen voldoen aan de steeds strengere eisen die de overheid aan deze bedrijfstakken oplegt en verbetering van de dienstverlening aan de klant werden door 63 procent van de deelnemers eveneens als belangrijke redenen genoemd. Deze drie aandachtspunten worden door de aanwezige ondernemers bovendien als de drie belangrijkste uitdagingen voor de (semi-)procesindustrie in de komende jaren gezien.

Van de bezoekers aan Ross World was 40 procent van mening dat het belangrijkste criterium voor de keuze van een ERP-leverancier de aanwezige branchekennis is. Bij de criteria voor de keuze van het systeem scoorde de aanwezigheid van branchespecifieke functionaliteit het hoogst. "Daarmee bevestigen onze klanten iets wat we eigenlijk al wisten", zegt Dick de Haan, algemeen directeur van Ross Systems Benelux. "Met systemen als iRenaissance die specifiek voor bepaalde bedrijfstakken ontwikkeld zijn, kunnen ondernemers zich veel beter op hun core business concentreren. Meer dan de helft (53 procent) van de ondernemers is dan ook van mening dat industriespecifieke oplossingen een direct concurrentievoordeel opleveren, omdat de bedrijfsprocessen veel efficiënter aangestuurd kunnen worden. Branchespecifieke ERP-systemen zijn bovendien sneller te implementeren en aanzienlijk goedkoper in beheer en onderhoud."

Naast kostenbesparing is het kunnen voldoen aan eisen en richtlijnen, die de overheid met betrekking tot administratie, registratie van grondstoffen en ingrediënten, tracering, risico-analyse, veiligheid en milieu stelt, een belangrijk argument om een ERP-systeem aan te schaffen. In de voedingsmiddelenindustrie noemt de helft van alle respondenten dit als reden voor de aanschaf van een ERP-systeem; in de chemie en farmacie 45 procent. Dat verklaart wellicht de toenemende populariteit van iRenaissance, dat bedrijven in de procesindustrie tal van faciliteiten biedt, waarmee aan nieuwe eisen op het gebied van registratie, tracering, rapportage en kwaliteitszorg voldaan kan worden.

Volgens een recent onderzoek van Aberdeen Research met de titel 'Benchmark Report on Regulatory Compliance and Product Safety Mandates for Food, Pharmaceuticals, Consumer Products and Medical Devices', halen bedrijven, die maatregelen als gevolg van nieuwe regelgeving structureel in hun bedrijfsvoering en werkprocessen integreren, veel betere resultaten dan bedrijven die dat doen met behulp van lapmiddelen. "Dergelijke structurele aanpassingen leiden zelfs tot verbeteringen in het operationele proces", zegt Dick de Haan. "Je kunt dus stellen dat nieuwe regelgeving niet altijd alleen maar kostenverhogend werkt, maar wel degelijk ook tot aantoonbare kwaliteitsverbetering, efficiencyverhoging en kostenbesparing in het primaire proces kan leiden."


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rossinc.com. Voor vragen over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden

Ross Systems is onderdeel van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties in China en Azië. Bij het bedrijf werken zo'n 2.000 werknemers, die actief zijn in veertien landen. Meer informatie over chinadotcom corporation is te vinden op www.corp.china.com.