Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer op heterdaad betrapt na inbraak
Publicatiedatum: 17-12-2004

Een 32-jarige man uit Arnhem is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van inbraak. De man werd op heterdaad betrapt kort na een melding van een inbraak. Rond drie uur werd er een inbraakalarm gemeld in een gebouw aan de Lekstraat. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen even later de 32-jarige Arnhemmer in de omgeving fietsen. Daarbij viel het de agenten op dat er uit de fietstassen van de man twee kassalades staken en enkele bankbiljetten wapperden. De Arnhemmer werd hierop aangehouden en bekende direct te hebben ingebroken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanrijding met stadsbus: één gewonde

Publicatiedatum: 17-12-2004

Bij een aanrijding tussen een stadsbus en een auto op de kruising van de Burgemeester Matsersingel en de Pleijweg in Arnhem is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. De aanrijding gebeurde omstreeks drie uur. Diverse inzittenden klaagden over pijn waarop een ambulance werd gewaarschuwd. Een van de passagiers, een 46-jarige Arnhemse, werd overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate. Later werd bekend dat één van de passagiers in het tumult kans gezien had er vandoor te gaan met de handtas van het slachtoffer. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht door de politie. Mogelijk zijn er ook getuigen die iets van de diefstal van de handtas hebben gezien. De politie vraagt getuigen dan ook te reageren via 0900-8844. Men kan ook terecht bij het politiebureau Arnhem-Zuid aan de Olympus.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-geluidsoverlast: man aangehouden,apparatuur in beslag
Publicatiedatum: 17-12-2004

De Arnhemse politie heeft vrijdag even na middernacht in de wijk Presikhaaf een 36-jarige inwoner aangehouden wegens geluidsoverlast. Na klachten uit de buurt was de politie eerder op de avond al bij de Arnhemmer aan de deur geweest. Toen was er proces-verbaal opgemaakt. Bovendien was de Arnhemmer gewezen op de consequenties bij herhaling van de klachten. Dat bleek kennelijk aan dovemansoren gezegd, want even later bleek het weer raak. Nu werd de Arnhemmer aangehouden en werd alle apparatuur in diens woning in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerkerveen; proces-verbaal voor knippen hennepplanten
Publicatiedatum: 17-12-2004

De politie in Barneveld heeft proces-verbaal op gemaakt tegen acht verdachten, afkomstig uit Loosdrecht, Amersfoort en Nijkerk. Zeven van hen zijn aangehouden, toen een zogenaamde "knipsessie" van hennepplanten in een loods aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen in volle gang was. Ook tegen de verhuurder van de loods (een man uit Nijkerk) is proces-verbaal op gemaakt. Op grond van de stukken zal nu blijken wat de reactie van Justitie is.

De aangehouden verdachten - één man en zes vrouwen; in leeftijd variërend van 17 tot 54 jaar - waren op het moment dat de politie de loods binnen ging, bezig hennepplanten te knippen. Met name de bloemen worden geknipt en gedroogd. De al geknipte toppen en een tiental zakken met nog te verwerken planten (348 stuks) zijn vernietigd. Door de politie is in totaal bijna 8 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Gedroogd vertegenwoordigen deze een waarde van ongeveer 2270 euro per kilo. Alle verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221