NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Ouderenhulp platgebeld door eenzame ouderen

Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is erg geschrokken van het aantal eenzame oudere mensen dat belt naar aanleiding van het persbericht en de kerstmailing over de kerstdiners die het Fonds organiseert voor meer dan 1000 eenzame ouderen.

.We ZIJN gisteren en vandaag helemaal plat gebeld door ouderen die zich eenzaam voelen,.aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. .We proberen deze mensen nog zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de kerstmaaltijden. Maar voor sommige locaties zijn er ondertussen hele wachtlijsten ontstaan. We streven ernaar deze ouderen volgend jaar wel een kerstdiner aan te kunnen bieden..

Omdat het Nationaal Fonds Ouderenhulp onmogelijk alle eenzame ouderen in Nederland een kerstdiner aan kan bieden, roept het Fonds op om ouderen in de kerstperiode extra aandacht te geven.

Via haar vrijwilligers heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp meer dan 1000 eenzame ouderen opgespoord en hen een kerstdiner aangeboden in een van de 25 deelnemende Van der Valk-vestigingen. Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zijn het bestrijden van eenzaamheid en armoede twee belangrijke speerpunten. In Nederland leeft 1 miljoen ouderen die zich af en toe eenzaam voelt, een vijfde daarvan is extreem eenzaam en krijgt erg weinig of geen bezoek.

Sinds maandag 13 december roept Nationaal Fonds Ouderenhulp- ambassadeur John Bernard op deze eenzame ouderen de kerst door te helpen door het schenken van een kerstmaaltijd. Via de website www.ouderenhulp.nl kan onder meer een hoofdgerecht voor 10 euro geschonken worden, een voorgerecht voor 5 euro en een drankje voor 1 euro. Door sponsoring van Van der Valk kan het Nationaal Fonds Ouderenhulp de kerstmaaltijden voor minder dan de helft van de prijs aanbieden.