Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV Dienstenbond bezorgd over strijd om overname bij PinkRoccade
17-12-2004

CNV Dienstenbond is bezorgd over de strijd die is ontstaan rondom de overname van PinkRoccade. CNV Dienstenbondbestuurder Wim Burggraaf: Nu PinkRoccade toch gaat praten met Ordina, heerst er veel onduidelijkheid onder de werknemers. Zij zijn de dupe en worden heen en weer geslingerd. Getronics is een vele malen betere overnamekandidaat dan Ordina en lijkt de werknemers een betere toekomst te kunnen bieden. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt en dat Getronics zich niet terugtrekt, aldus de vakbondsman.

Voor Burggraaf is de voorkeur voor Getronics een uitgemaakte zaak: Getronics heeft een CAO, Ordina niet. Ordina doet ook geen zaken met bonden, alleen met ondernemingsraden. De toekomst voor werknemers lijkt dan beter gewaarborgd bij Getronics.. Verder geeft hij aan dat Ordina voor 90 procent een urenbedrijf is waar veel op detacheringsbasis wordt gewerkt. Ik weet niet of dat de toekomst heeft. Mogelijk wordt dat werk op termijn uitbesteed aan het buitenland waar het goedkoper kan. Bij Getronics speelt het werken op detacheringsbasis veel minder, dus vult het PinkRoccade, dat voor 50 procent op deze wijze werkt meer aan.

Tot slot voert Burggraaf als argument voor zijn voorkeur aan dat Getronics voor PinkRoccade 100 miljoen euro moet lenen, waar Ordina 250 miljoen euro zal moeten lenen. Daar moet rente over betaald worden dat terugverdiend moet worden. Snijden in overhead zal dan al snel ter sprake kunnen komen waardoor er banen op de tocht kunnen komen te staan.

Hoofddorp, 17 december 2004

Nadere informatie:
Wim Burggraaf, bestuurder: (06)20471887
Lilly van Geest, persvoorlichter: (06)10884141