Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 december 2004


Verkeersongeval.

Een 15-jarige scholiere uit Apeldoorn wilde "aanhaken" bij een 16-jarige vriendin met scooter uit Epe en kwam daarbij lelijk ten val. Het ongeval gebeurde op donderdag (16-12) rond 12.20 uur op de Oranjelaan. Het meisje werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze werd behandeld aan een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen en mocht daarna weer naar huis.


Fietsster valt op metalen rijplaat.

Een 74-jarige inwoonster van Apeldoorn reed met de fiets over het fietspad van de Anklaarseweg. Thv een bouwterrein moest ze over metalen rijplaten fietsen, die door de combinatie van zand en regenwater spekglad waren geworden. De vrouw kwam te vallen en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Verkeersongeval.

Aan Kanaal Zuid vond er op donderdag (16-12) rond 17.50 uur een aanrijding plaats tussen
een auto een snorfiets. Een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn reed vanaf een parkeerplaats Kanaal Zuid op waarbij hij de snorfietser over het hoofd zag. De snorfietser, een 31-jarige Apeldoorner werd een tiental meters meegesleurd en raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Verkeersongeval.

Op de T-splitsing Dorpsstraat / Kerkeveld in Beekbergen vond er op donderdag (16-12) rond 19.50 uur een verkeersongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Beekbergen verzuimde voorrang te verlenen aan een 18-jarige automobiliste uit Lieren en het gevolg was een botsing. De vrouw raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Na onderzoek mocht de vrouw met een hersenschudding naar huis.


Tas weggenomen


Van een 81 jarige inwoonster uit Apeldoorn werd donderdagmorgen een polstasje weggenomen. Dit gebeurde in een winkel aan het Mercatorplein. In de winkel kwam een vrouw van ongeveer 35 jaar oud met lang donker bruin haar tegen haar aan staan. Hierna miste de Apeldoornse de polstas met daarin een onbekend geldbedrag.


Snorfietser komt ten val


Een 62 jarige bestuurder van een snorfiets uit Apeldoorn raakte afgelopen nacht rond 00.35 uur gewond na een val. De man reed over de Matenpoort vanaf het kanaal Zuid. Hij had niet de snorfiets niet onder controle en gleed op een houten brug onderuit. De man liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Drankrijder betrapt


Agenten hebben vannacht bij controle op de Driehuizerweg een 44 jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag. Op de Kalverstraat vloog hij bijna uit de bocht. De man blies 1,2 prom. De man kreeg een boete.


64 bestuurders te hard

De politie heeft donderdag bij controle op de Europaweg 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 2696 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --