Time : 2:33:13 PM
Date : Friday, December 17, 2004
Sender Name: Nuon

Nuon werkt informatiepakket energie uit

Nuon werkt informatiepakket energie uit
Vilvoorde, 17 december 2004 - Nuon heeft Natuurlijk Energie! ontwikkeld: een uniek educatief pakket dat leren over energie erg aantrekkelijk maakt.
Steeds meer basisscholen zetten zich actief in om leerlingen bewust te maken van het belang van duurzaamheid en duurzame energie in het bijzonder.

Als koploper op het gebied van groene energie wil Nuon objectieve informatie geven over energie en energiebesparing. Natuurlijk Energie! is een multimediaal lespakket aangepast aan het leeftijdsniveau van de kinderen. Naast het beproefde schriftelijke materiaal, als werkbladen en handleidingen, worden interactieve en speelse werkvormen ingezet als muziek, film en het internet. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er verschillend materiaal beschikbaar. (www.natuurlijkenergie.be)

Nuon heeft de ontwikkelingskosten van dit educatieve project volledig op zich genomen, zodanig dat de scholen slechts een beperkte bijdrage moeten betalen.

De Provincie Vlaams-Brabant heeft, in samenwerking met het MOS-project - (Milieuzorg op School), reeds 150 educatieve pakketten aangevraagd.

Over Milieuzorg op School
Milieuzorg Op School (MOS) is een integraal milieuzorgprogramma voor alle Vlaamse scholen, van kleuteronderwijs tot en met de hogescholen. De MOS-werkgroep schaart zich achter een gezamenlijke doelstelling: 'onze school moet milieuvriendelijker en milieubewuster worden! MOS is een initiatief van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. MOS werkt voor elk van de vijf MOS-thema's een themabundel uit barstensvol tips en ideetjes om het thema op school aan te pakken. De themabundel energie is de laatste in de rij en zal op het einde van schooljaar 2004-2005 beschikbaar zijn.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in België, Nederland en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¤ 5,1 miljard. Nuon België is de grootste nieuwkomer op de Belgische markt en telt al meer dan 350.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen.