Politie Zaanstreek-waterland


17:05 16-DEC-04
loc.: PURMEREND, JAAGWEG
Bromfietser gewond bij aanrijding
Een 19-jarige bromfietser uit Purmerend liep schaafwonden en rugletsel op bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder daarvan, een 43-jarige man uit Purmerend, reed over de Jaagweg in de richting van het Tramplein en wilde rechtsaf slaan om een inrit in te rijden. Hij zag daarbij de bromfietser, die in de dezelfde richting over het fietspad reed, over het hoofd.

---


17:20 16-DEC-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM / RAADHUISSTRAAT
Bromfietscontrole
Tussen 13.15 uur en 15.00 uur (Prov.weg bij NS station Koog Bloemwijk) en tussen 16.00 uur en 16.45 uur (Raadhuisstraat onder viaduct A8) werden veertig bromfietsers gecontroleerd.
Er werden dertien processen-verbaal opgemaakt terzake teveel vermogen (10), niet hebben van een bromfietscertificaat (2), en het niet dragen van een helm (1).
Vier bromfietsen werden in beslaggenomen vanwege een te hoog vermogen.

---


19:17 16-DEC-04
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Winkeldievegge aangehouden
In het kader van het Puntmuts-project heeft de politie donderdagavond weer een winkeldievegge kunnen aanhouden. Het betreft een 16-jarige vrouw uit Zaandam die bij een winkel een paar schoenen met een waarde van E 49,90 had weggenomen. Zij werd na verhoor heengezonden.

---


21:19 16-DEC-04
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN / PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM / ANKERSMIDPLEIN OOSTZAAN, KERKBUURT / KERKSTRAAT

Bromfietscontrole

Tijdens de middagdienst heeft de politie met twee groepen gelijktijdig een grote controle van bromfietsen uitgevoerd in Zaandam en Oostzaan.
Aan de controle namen 24 collega's van verschillende afdelingen deel.
Door zes motorrijders werden de bromfietsen naar een controleplaats gebracht. In totaal werden 116 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 65 processen-verbaal werden opgemaakt. Overtredingen waren o.a. teveel vermogen (25), geen verzekering, niet dragen van een helm, niet hebben van een bromfietscertificaat en een ondeugdelijke stuurinrichting .
Vijf bromfietsen werden in beslaggenomen ivm een te hoog vermogen en van een bromfiets werd afstand gedaan ivm veel technische gebreken.

---


02:14 17-DEC-04
loc.: PURMEREND, KONINGSVAREN
Inbreker overlopen een aangehouden
De bewoner van een woning aan het Koningsvaren werd wakker van geluiden die vanuit de woonkamer kwamen. Hij zag iemand bij een schuifraam staan die trachtte het raam te forceren. Het raam sprong kapot en de verdachte schrok toen hij de bewoner zag. Hij draaide zich om en rende weg in de richting van de Jaagweg. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte aan op de Dahliastraat. Daar werd hij aangehouden. Het bleek een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

---


06:19 17-DEC-04
loc.: UITDAM, BIJENVEN
Auto weg na inbraak in woning
Tussen 06.15 uur en 06.20 uur verschaften onbekenden zich de toegang tot een woning door de voordeur te forceren. Nadat de benedenverdieping werd doorzocht verdwenen zij o.a. met een digitale videocamera, sieraden, geld en pasjes, twee mobiele telefoons en een personenauto van het merk Volkswagen, type Touareg, kenteken 01-PJ-FF, kleur zwart.

---


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59

14.00-16:30 16-DEC-04
PURMEREND, EDISONWEG

Twintig inzittenden zonder gordel

Op de Edisonweg in Purmerend hielden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam donderdagmiddag een gordelcontrole. Twintig bestuurders en passagiers droegen geen gordel en ontvingen een boete van E45,00. Ook werd een automobilist bekeurd voor het rijden met een aanhangwagen zonder kentekenplaat.

8:30-11:00 16-DEC-04
ZAANDAM, DE WEER/ KONINGIN JULIANAWEG

Gordel- en snelheidscontrole

Op De Weer en de Koningin Julianaweg in Zaandam hielden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam donderdagochtend een verkeerscontrole. Gelet werd op snelheid en de gordel. Drie bestuurders reden te hard, de snelste reed 21 km per uur te hard (71 km per uur). Negen inzittenden droegen geen gordel. Ook werd een automobilist bekeurd voor het bellen tijdens het rijden.

---


---- --