Politie Gelderland-Midden

Westervoort - hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand
Publicatiedatum: 17-12-2004

De politie van Westervoort is vrijdagmiddag bij een woningbrand aan de Brullenweide gestuit op een hennepkwekerij. De brand werd omstreeks half drie ontdekt door buurtbewoners, die vervolgens de brandweer en politie waarschuwden. Op het moment van de brand waren er geen bewoners in het pand. Bij het voorval raakte niemand gewond.

De brand brak vermoedelijk op de zolderverdieping uit. Politieagenten stelden al snel vast dat er niemand meer in het pand verbleef. Evacuatie van de naastgelegen woning (het betrof een hoekpand) bleek ook niet noodzakelijk. De brandweer was er snel bij en had het vuur ook snel onder controle. Op de zolderverdieping bleek een compleet ingerichte hennepkwekerij te staan met naar schatting zo'n 200 tot 250 planten. De politie stelt een onderzoek in naar de verantwoordelijken voor het in bedrijf hebben van de kwekerij. Daarbij zijn nog geen aanhoudingen verricht. Volgens de brandweer moet de oorzaak van de brand vermoedelijk worden gezocht in een technisch defect in de apparatuur van de hennepkwekerij waardoor kortsluiting is ontstaan. De schade bedraagt naar schatting 20.000 euro.


*N.B. Dit persbericht is tot stand gekomen in samenwerking met de Brandweer van de Hulpverleningsregio Gelderland-Midden en Politie Gelderland-Midden.

Voor nadere informatie:

-Brandweer: Dhr. G. Westerveld, telefoon 026-3556100
-Politie: Persloket telefoon 026-3524606

---