Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, vrijdag 17 december

Alkmaar 17-12-2004 - 16.15 uur

Vijf jongens uit Akersloot verdacht van minstens 20 delicten

Akersloot, vrijdag 17 december 2004.

Deze week zijn drie jongens uit Akersloot van 17,16 en 14 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van diverse delicten in Akersloot. Uit onderzoek is gebleken dat de drie in ieder geval 20 delicten hebben gepleegd in de periode vanaf mei. Het gaat onder andere om het in de brand steken van een auto, een fiets en afvalcontainers, het ingooien van ramen van woningen en een raam van het politiebureau, het op zijn kant zetten van een invalidenvoertuig en het vernielen van een bushalte. Twee andere jongens van 13 en 14 jaar zijn ook in deze zaak gehoord voor het plegen van vernielingen en worden nog nader gehoord.

De zaak kwam in een stroomversnelling nadat drie van de verdachten werden aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. De groep opereerde in wisselende samenstelling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Getuigen van ongeval in Zuidschermer gezocht

Zuidschermer, vrijdag 17 december 2004.

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat op vrijdagochtend 17 december om 8.00 uur heeft plaatsgevonden op de Zuiddijk (N246) in Zuidschermer. Bij dit ongeval zijn een auto en een bromfiets met elkaar in botsing geraakt waarbij de bromfietser verwondingen aan zijn hoofd heeft opgelopen.

De automobilist, een 26-jarige man uit Purmerend reed over de Westdijk (N244) komende uit de richting van Purmerend. Bij de kruising met de Zuiddijk kwam hij in botsing met de bromfietser, een 19-jarige man uit De Rijp. De bromfietser kwam uit de richting van de Rijp en stak de kruising over.

De politie is bezig met het onderzoeken van de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. U kunt contact opnemen met de politie in Alkmaar, telefoon: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Verlichtingscontrole

Alkmaar, donderdag 16 december 2004.

In het begin van de avond heeft de politie de verlichting van fietsers gecontroleerd op de Fritz Conijnlaan. Dit leverde 13 bekeuringen op.

Inbraak

Egmond aan den Hoef, donderdag 16 december 2004.

In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Bischopskroft. Aan de achterkant werd een raam geforceerd. Er werden ondermeer 2 laptops, enkele geluidsboxen en sieraden meegenomen.

Vechtersbaas aangehouden

Alkmaar, vrijdag 17 december 2004.

Vannacht omstreeks 01.42 uur is er na een vechtpartij in een café aan het Waagplein, een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man was betrokken bij een opstootje waarbij diverse klappen waren gevallen. Een 24-jarige man uit Heemskerk raakte gewond omdat hij een glas tegen zijn gezicht kreeg. Hij had rondom zijn oog een bloedende wond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd op aanwijzing van getuigen gearresteerd. Hij geeft toe te hebben geslagen, maar niet met een glas. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Bewoner overloopt inbrekers

Egmond aan den Hoef, vrijdag 17 december 2004.

Vannacht omstreeks 05.00 uur heeft de eigenaar van een restaurant aan de Herenweg drie inbrekers overlopen. De mannen waren binnen gekomen na het openbreken van de achterdeur. De eigenaar werd hier wakker van en ging vanuit zijn bovenwoning naar beneden. Hij schreeuwde dat ze weg moesten gaan waarna de drie mannen zonder buit vertrokken. Ze droegen bivakmutsen en waren tussen de 18 en 25 jaar oud.

Bromfietsster gewond

Heerhugowaard, vrijdag 17 december 2004.

Omstreeks 14.10 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Krusemanlaan-Jan Mostaertlaan. Een 39-jarige automobilist uit Amsterdam kwam uit de Mostaertlaan en verleende op de kruising geen vrije doorgang aan de 16-jarige bromfietsster uit Berkhout. Zij reed over het verplichte bromfietspad in de richting van Obdam. De bromfietsster kwam door de botsing ten val op het wegdek en bezeerde haar rechterhand. Ze is met letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.