Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, vrijdag 17 december

Den Helder 17-12-2004 - 16.15 uur

Tweede verdachte krokettenoverval ook aangehouden

Den Helder, vrijdag 17 december 2004.

De politie heeft gisteren in Schagen een voortvluchtige 30-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Hij word ervan verdacht dat hij op woensdag 24 november 2004 een gewapende overval heeft gepleegd op een snackbar aan de IJsselmeerstraat. Bij die overval werd geen geld meegegeven maar de daders namen wel kroketten mee. Een 28-jarige medeverdachte werd die avond al aangehouden, zoals op 9 december bekend is gemaakt.

De 30-jarige verdachte is een zogenaamde veelpleger en wordt vandaag geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar.

Naar een overval op snackbar De Gastronoom in Den Helder, gepleegd op dinsdag 30 november 2004, doet de politie nog steeds onderzoek. Een getuigenoproep in de media en in TV-Ter Plaatse heeft slechts één onbruikbare tip opgeleverd.

1950 kluisjes op scholen door politie gecontroleerd

Den Helder, donderdag 16 december 2004.

Met medewerking van de schoolleidingen en in het kader van het convenant Een veilige school heeft de politie een grootscheepse kluisjescontrole gehouden.

Vijf agenten hebben alle SAVO-scholen van het middelbaar onderwijs in Den Helder bezocht. Het gaat hier om het EHC, het ZWET, het TOC, het SGN en het Studiehuis Molenplein. Maar liefst 1950 kastjes c.q. kluisjes van leerlingen werden open gemaakt en gecontroleerd om te zien of er verboden artikelen in lagen. Dat was bij vier kastjes het geval. Het ging hierbij om een aardappelschilmesje (SGN), een klein zakje wiet (TOC) en twee maal wat vuurwerk (ZWET). De schoolleidingen nemen in alle gevallen zelf maatregelen en de eigenaren van het vuurwerk mogen zich, via de politie, vervoegen bij het HALT-bureau. De politie en de schoolleidingen waren tevreden over het (geringe) resultaat van de actie.

Rondjes van 130 euro per stuk

Den Helder, vrijdag 17 december 2004.

Een 19-jarige automobilist uit Den Helder vertoonde vannacht op de rotonde van de Jan Verfailleweg met de Marsdiepstraat rare kunsten. Hij reed drie rondjes achter elkaar over het stenen middengedeelte, zonder af te slaan. Agenten waren hier getuige van en dirigeerden hem aan de kant. Hij bleek alcoholhoudende drank genuttigd te hebben en blies aan het bureau 440 ug/l. Vanmorgen maakte justitie het boetebedrag bekend: 390 euro.

Combinatie raakt van de weg

Oude Niedorp, vrijdag 17 december 2004.

Een 22-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur kwam vanmorgen omstreeks 07.30 uur in het donker met zijn combinatie in de problemen op een pad aan de Leijerdijk. De man moest in de omgeving aardappels laden maar raakte van het smalle bochtige weggetje. De combinatie zakte schuin in de modder en moest door een takelbedrijf weer op de weg worden geholpen. Dat lukte omstreeks 10.00 uur.