Gemeente Almere

Starters in Almere in Element

Er komt een nieuw bedrijvencentrum voor startende ondernemers aan de Markerkant. De gemeente Almere neemt voor dit doel samen met Rabo Vastgoed en Rabobank Almere het bestaande kantoorpand van Roche Diagnostics aan de Markerkant 13-10 over. Dit kantoorpand kan flexibel worden onderverdeeld in kleinere bedrijfsruimten die geschikt zijn voor startende bedrijven.

De feestelijke overdracht van het pand vond woensdag 15 december plaats bij de notaris in aanwezigheid van wethouder Douwe Halbesma (EZ) en vertegenwoordigers van Roche Diagnostics, Rabo Vastgoed en Rabobank Almere. Element bedrijvencentrum Almere, zoals de naam luidt van het verzamelgebouw, gaat vanaf februari volgend jaar plaats bieden aan circa 60 startende ondernemers.

De komst van het bedrijvencentrum is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Roche Diagnostics, een internationale aanbieder van diagnostische systemen en innovatieve diagnostische informatie. Roche Diagnostics Nederland B.V. is sinds 1983 gevestigd in Almere. Het gebouw aan de Markerkant werd door de sterke groei van Roche Diagnostics echter te krap. In november 2003 verhuisde het bedrijf daarom naar een nieuw onderkomen aan de Transistorstraat 41 op industrieterrein Gooisekant.

Met de verhuizing van Roche deed zich een kans voor een nieuwe bedrijvencentrum te vestigen aan de Markerkant. Almere kent een relatief groot aantal startende ondernemers. In 2003 ging het om bijna 800 starters. Er bestaat dan ook grote behoefte aan geschikte ruimten voor deze doelgroep.

Het bedrijvencentrum komt aan die vraag tegemoet. De kantoorruimte kan flexibel worden ingericht met ruimten vanaf 24 vierkante meter. Bovendien bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van gezamenlijke faciliteiten als vergaderruimten, telefoon- en data-aansluiting, een centrale telefooncentrale etc. Ook het beheer en de beveiliging van het pand is centraal geregeld.

Mogelijkheden over verhuur in Element zijn onder meer te verkrijgen bij het Starters Service Centrum in Almere en het Informatiepunt Bedrijfshuisvesting Almere (IBA) dat gevestigd is nabij de centrale hal van het stadhuis van Almere.