Ingezonden persbericht


Microsoft neemt anti-spywareleverancier GIANT Company over

Binnen een maand bètaversie van nieuw anti-spywaretool

Schiphol-Rijk, 17 december 2004 - Spyware vormt een ernstige en groeiende dreiging voor computergebruikers over de hele wereld, zowel thuis als op het werk. Dit soort kwaadaardige software kan door computercriminelen gebruikt worden om bijvoorbeeld gevoelige gegevens te stelen, zoals wachtwoorden, gebruikersnamen, creditcardnummers en andere informatie. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat ruim de helft van alle PC's in Nederland besmet is spyware. Om gebruikers te helpen bij het beveiligen van hun computers tegen spyware, heeft Microsoft nu het anti-spywarebedrijf GIANT Company overgenomen. Microsoft zal op basis van de technologieën van GIANT Company nieuwe tools ontwikkelen voor Windows-gebruikers. Daarnaast zal een aantal specialisten van GIANT Company deel gaan uitmaken van de algemene beveiligingsinspanningen van Microsoft.

"Spyware is een serieus en snel groeiend probleem voor PC-gebruikers. Onze klanten hebben ons dan ook duidelijk laten weten dat ze verwachten dat Microsoft hen voorziet van effectieve oplossingen om deze dreiging het hoofd te bieden," zegt Mike Nash, corporate vice president van de Security Business and Technology Unit bij Microsoft. "Door deze overname kunnen we op korte termijn voorzien in deze behoefte, met nieuwe oplossingen om PC's te beschermen tegen spyware en andere misleidende software."

Microsoft is van plan om binnen een maand een bètaversie van een nieuwe anti-spyware tool beschikbaar te stellen aan klanten, die gebaseerd zal zijn op het product AntiSpyware van GIANT Company. Hiermee kunnen klanten hun PC's scannen op de aanwezigheid van spyware en andere misleidende software, en deze eventueel verwijderen. Ook zorgt deze tool ervoor dat tal van bekende spywareprogramma's worden tegengehouden, zodat ze niet geïnstalleerd kunnen worden. De nieuwe tool zal beschikbaar komen voor Windows 2000 en hoger.

Verdere details over de nieuwe Microsoft-oplossing, inclusief de productplannen, prijzen en tijdsplanning, zijn nog niet bekend. De anti-spywaretechnologie zal een aanvulling vormen voor de verbeterde beveiligingfuncties in Windows XP Service Pack 2. Microsoft adviseert dringend om een anti-spywareoplossing te gebruiken, plus de drie stappen te volgen die te vinden zijn op www.microsoft.nl/beveiliging: gebruik een Internet-firewall, houd de computer up-to-date en gebruik up-to-date antivirussoftware. Meer informatie over de inspanningen van Microsoft op het gebied van computer¬beveiliging, waaronder advies op het gebied van spyware en anti-spywareoplossingen is te vinden op www.microsoft.nl/beveiliging.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht